Kariéru Laďky Kozderkové
přetrhla předčasná smrt

Kariéru Laďky Kozderkové
přetrhla předčasná smrt

26. 6. 2014

Kdyby Laďka Kozderková žila v Americe a zpívala na Brodwayi, znal by ji nejspíš celý svět. Tato herečka a zpěvačka, která se narodila před 65 lety – 26. června 1949, měla nádherný hlas velkého rozsahu i komediální talent. Nejlépe se tato temperamentní a krásná žena cítila v muzikálech, v nichž rozdávala energii po 13 sezon v Hudebním divadle v Karlíně. Za svůj krátký život, jejž ukončila v jejích 37 letech rakovina, vytvořila i několik desítek rolí v televizi a filmu.

Rodačka z Brna už jako dítě zpívala v rozhlase a jako dvanáctiletá natočila první singl. Vystudovala brněnskou konzervatoř a brzy se provdala za trumpetistu Richarda Kubernáta (1924-1981). V roce 1969 se jim narodila dcera Lada, manželství ale záhy zkrachovalo. V roce 1970 odjela do Prahy, kde posléze začala hrát v divadle Rokoko. V něm působila sice jen rok, ale potkala tam svého druhého manžela, herce Vlastimila Bedrnu, s nímž měla dceru Vlastu (narozena 1976).

Do povědomí diváků se Laďka Kozderková zapsala především jako komediální herečka, mimo jiné ve filmech Trhák, Křtiny, Blázni, vodníci a podvodníci či Fešák Hubert. Nezapomenutelné jsou její kreace v různých písničkových parodiích či legendární scénka s Jiřím Lírem Techtle mechtle.

zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.