Nacistický zvrhlík Heim
nebyl nikdy potrestán

Nacistický zvrhlík Heim
nebyl nikdy potrestán

28. 6. 2014

Rakušan Aribert Heim se řadí mezi největší válečné zločince druhé světové války. Jeho počínání je srovnatelné snad pouze s bestií, jakou byl Josef Mengele. Tento zvrhlý rakouský lékař, který za své činy nikdy nebyl potrestán, se narodil před sto lety, 28. června 1914.

Nacistický lékař Heim, který si pro svoji krutost vysloužil přezdívku Doktor Smrt, své zločiny páchal v koncentračních táborech Mauthausen, Buchenwald a Sachsenhausen. Byl pokládán za jednoho z nejsadističtějších nacistů, jeho dalším přízviskem bylo "řezník z Mauthausenu". V koncentračních táborech prováděl pokusy na lidech a zavraždil stovky vězňů. Injekcí jim vpravoval přímo do srdce benzin nebo jed. Prováděl rovněž operace bez anestezie a části těl zavražděných prý používal jako dekorace.

Po válce byl zadržen, ale později propuštěn a v roce 1962 zmizel. Od té doby se objevilo mnoho spekulací, zda je vůbec naživu nebo kde se skrývá, a postupně se stal jedním z nejhledanějších nacistických válečných zločinců na seznamu Střediska Simona Wiesenthala.

V říjnu 2012 německá justice prohlásila Heima za mrtvého. Poprvé oficiálně potvrdila dosavadní informace, že tehdy druhý nejhledanější nacistický zločinec zemřel v roce 1992 na rakovinu v Egyptě.

nacismus válečné zločiny
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...