Ve Varech jsou k vidění
slavné filmové kostýmy

Ve Varech jsou k vidění
slavné filmové kostýmy

5. 7. 2014

Vrchní, prchni!, Florenc 13,30, Cirkus Humberto, ale i Rytíři ze Šanghaje a bondovka Casino Royale jsou mezi tituly, jejichž dějištěm byly Karlovy Vary. Lázeňské město se objevilo na filmovém plátně a v případě seriálů i na televizní obrazovce a oblíbily si je také zahraniční filmové štáby. I proto jím coby filmovou lokací bude provázet výstava, kterou od 5. července připravilo Barrandov Studio v Becherově vile nad Thermalem. Návštěvníky poučí o zhruba dvou desítkách titulů vybraných z více než 120 filmů a seriálů, které se tu natáčely.

"Kromě zajímavostí ze zákulisí natáčení představí expozice vybrané kostýmy a rekvizity, z nichž některé vystavíme vůbec poprvé," řekl vedoucí marketingu barrandovského studia Jan Hlubek. Půjde například o filmové originály obrazů Lukrécie profesora Nejezchleba z kultovního filmu Smrt krásných srnců, kostým Lucie Bílé z filmu Král Ubu, šaty Chantal Poullainové z filmu Kopytem sem, kopytem tam nebo sci-fi kostým z filmu Zítra vstanu a opařím se čajem.

"Zahraniční zakázky, které alespoň zčásti prošly Karlovými Vary, připomeneme mimo jiné orientálním vyřezávaným křeslem, které vzniklo speciálně pro snímek Rytíři ze Šanghaje," uvedla k zajímavostem expozice vedoucí barrandovského Fundusu Věra Krátká.

Na návštěvníky výstavy čekají interaktivní prvky, jako například hledání rozdílů mezi zdánlivě totožnými filmovými záběry. Po dobu nadcházejícího filmového festivalu bude připravena filmová kostymérna s fotoateliérem, odkud si všichni zájemci mohou odnést památeční fotografie v autentických filmových kostýmech z Barrandova. "Budou tam připraveny i kostýmy ve stylu oblíbené lázeňské módy z období první republiky a secese, z nichž některé si zahrály i v nedávno uvedeném seriálu České televize," upozornila Krátká.

Výstava bude v Becherově vile přístupna až do konce srpna, vždy od 10 do 17 hodin kromě pondělí.

výstavy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.