Jde o vše: vyhraje dnes Petra
Kvitová podruhé Wimbledon?

Jde o vše: vyhraje dnes Petra
Kvitová podruhé Wimbledon?

5. 7. 2014

Tak si tady na příjemné i60-ce tipuji výsledky tenisu i fotbalu. Ten fotbal mi jde podstatně hůř, protože trefit minutu vstřelení gólu nebo přesný výsledek utkání je opravdu náhoda. To nemluvím o počtu žlutých karet ve dvou utkáních jako včera. Někdy dostanou hráči 7 žlutých karet za jeden zápas a včera zase jen 6 karet ve dvou zápasech.  

Včera jsem měla tip 2:0 pro Brazílii proti Kolumbii, ale rozhodčí písknul úplně zbytečnou penaltu proti Brazílii a skončilo to 2:1. Předtím celou dobu Brazílii nadržoval, tak to těsně před koncem byla asi kompenzace pro útěchu, která nic neřešila.Tak jsem přišla o body nejen za utkání ale i za součet gólů, který by mi vyšel. Ale neberu to jako smůlu, ale jen jako hru na odhad výsledků. Paní Jaroslavě to zase vyšlo na počet karet i gólů, tak jí to opravdu přeji.  Vyhrát může jen jeden - nebo jedna.

Petra Kvitová má dnes šanci

Tipování v tenisu máme jednodušší, protože nemusíme trefit úplně přesný výsledek a stači určit kdo vyhraje. Jen pro rozlišení výsledku je poměr setů. Dnes je druhý velký den pro Petru Kvitovou a snad se jí podaří podruhé získat titul wimbledonské vítězky.

Proti ní nastoupí mladá a pro zdravé seběvědomí vyškolená Eugenie Bouchard, která má letos neuvěřitelně vyrovnanou bilanci na turnajích Grand Slamu. V tenisové akademii na Floridě ji velmi dobře připravují již od jejích 12-ti let. V Austrálii i Paříži postoupila až do semifinále a to už není náhoda. Ve Wimbledonu postoupila dokonce poprvé do finále a možná na ni dolehne psychický tlak velké šance zvítězit.To možná bude trochu výhoda pro Petru Kvitovou, která už Wimbledon a Turnaj mistryň v Istanbulu vyhrála.

Petra Kvitová má nově ve svém týmu vedle trenéra Kotyzy a kondičního trenéra i sportovního psychologa. Zdá se, že jí spolupráce s psychologem po méně úspěšných letech pomáhá. Doufejme, že dnes se jí podaří porazit i devatináctiletou Kanaďanku Bouchardovou, která má před sebou velkou tenisovou budoucnost. Bude to asi velmi vyrovnaný souboj a snad Petra vyhraje 2:1. Večer už to budeme vědět.

Na internetu jsem našla snímky ze stránek Petry Kvitové, kde ji trenér Kotyza školí i na zahradě domku, kde jsou ubytování po dobu turnaje. Je to zajímavé zákulisí. Určitě budou studovat na videu před zápasem i hru soupeřky a vymýšlet taktiku na zápas.

Vítězka Wimbledonu získává prémii stejně velkou jako vítěz kategorie mužů - 1 760 000 britských liber - to je v přepočtu v dnešním kurzu 34.44 Kč je přes 60 miliónů korun. Poražený finalista polovinu tj. 880 000 liber - přes 30 miliónů korun. Semifinalisté již získali každý přes 15 miliónů korun. To nepíšu jako okouzlení závratnými částkami, ale jako ukázku nesmyslně vysokých částek pro vítěze sportovního turnaje starého přes 100 let. Ale reklamy a televizní přenosy do celého světa umožňují takové příjmy pořadatelů, a pak i hráčů. Letošní odměny hráčům jsou o 10% vyšší než loňské. Sami někteří tenisté říkají, že částky jsou příliš vysoké, ale pochopitelně se jejich přijímání nebrání. Někteří věnují vysoké částky na charitu ve svých zemích. Aby zdanění výher bylo co nejmenší, tak si zřizují trvalé bydliště v daňových rájích jako je třeba Monako nebo Bermudy. (Například Tomáš Berdych je registrován v Monaku )

Mnozí lidé tenistům příjmy závidí, ale kdo z nich by podstoupil mnohaletý trénink od dětství a a ještě nemusí být jisté, že budou úspěšní a prosadí se jako talenty Kvitová nebo Bouchard. 

Odpoledne budeme vědět více. Sportu zdar a tenisu zvlášť.

 


tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%