Videosoutěž: Na Vysočině to žije 
aneb neckyáda slovem i obrazem

Videosoutěž: Na Vysočině to žije
aneb neckyáda slovem i obrazem

9. 7. 2014

Na Vysočině, kousek za Havlíčkovým Brodem po proudu řeky Sázavy, je malá obec Babice. Ta již několik let pořádá sjíždění řeky na různých plavidlech. Nazvali tuto činnost NECKYÁDOU. Navázali tak na dávnou tradici - sjíždění Sázavy.

Dříve se jezdívalo až do Světlé n/Sáz. Tentokrát už asi po čtvrté bylo sjíždění spojeno s dnem dětí. Na veliké louce mezi obcí a řekou je vždy připraveno občerstvení, malé soutěže pro nejmenší a pro dospěláky opékané klobásky i jiné specialitky. Skákací hrad a bazén s "balony" na hladině pro skotačení ratolestí. Letos ještě zemědělská společnost zapůjčila 19 traktorů Jean Beere ve všech velikostech.

Plavidla startují na splavu v Okrouhlici pod zámkem. Letos byl start obzvlášť složitý, protože to nejdůležitější - vody - bylo opravdu jen poskrovnu. Plavidla různých velikostí a všelijakých tvarů se pokusila vyplout, ale všechna jsou postrkovaná posádkou. Ač není moc teplo, přesto jsou za chvilku všechna plavidla na cestě. Diváků přihlížejících z břehů je hodně a snaží se různými pokřiky povzbudit soutěžící. Je samozřejmostí, že jim soutěžící odpovídají patřičnými průpovídkami.

Dojezd se řádně oslaví a v anketě v podobě lístků vhazovaných do "roury"se zjistí, kdo je vítězem.Tentokrát je to "Svatba".

Den končí při poslechu a někdy i tanci populární místní hudby. Mládež i dříve narození tak společně slaví den dětí s neckyádou.Soutěžící unavení a mokří po zásluze dostanou odměny. Dobrá organizace akce babickými a sousedních obcí je každoročně dobrou zábavou.

Děláte ve svém věku něco, co by vám mohli závidět lidé o generaci mladší? Provozujete koníčky jako za mlada? Ukažte mlaďochům, co umíte a natočte to! Zúčastněte se videosoutěže na téma "Tahle země není jenom pro mladý" a vyhrajte tablet! Více informací a pravidla soutěže najdete zde.

 

Videosoutěž zábava
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.