Doporučujeme: Průvodce Slovinskem

Doporučujeme: Průvodce Slovinskem

11. 7. 2014

Chystáte se na dovolenou do Slovinska? Pak jistě oceníte skvělého průvodce touto kouzelnou zemí, kterého na českém trhu vydalo nakladatelství JOTA.

Geografická rozmanitost, v mnoha jiných zemích naprosto nepředstavitelná, zdvojnásobuje velikost Slovinska. Je to země nekonečné různosti a magických krajin, svírající v náruči říši bílých vápencových hor, ohromující podzemní svět jeskyní, rozmáchlé vinice a skalnaté pobřeží, zkrášlené historickými přístavy. Od doby, kdy se slovinský národ s vysokým počtem městského obyvatelstva vymanil z poněkud dusivého objetí jugoslávské federace, začal vést s uvolněnou lehkostí spořádaný život podle pravidel nové Evropy. Tato maličká země, politicky a ekonomicky stabilní, návštěvníky neustále překvapuje a vyvádí z míry svým nenápadným šarmem.
 
Knižní průvodce Slovinskem je napsán tak, aby se dobře četl a jednoduše užíval. Kniha je přehledně rozdělena do kapitol a doplněna podrobným rejstříkem, takže rychle najdete přesně to, co právě hledáte.
 
Úvodní kapitola s velkým množstvím fotografií vás ve zkratce seznámí se Slovinskem, napoví, kdy nejlépe vyrazit a co byste neměli minout. V oddílu Základní informace najdete dobré rady před odjezdem a další užitečné poznatky, takže vás na cestách nic nezaskočí. Kapitoly provázející po jednotlivých regionech Slovinska značně pronikají do hloubky problematiky, každá začíná seznamem nejzajímavějších pozoruhodností, stručným všeobecným seznámením s regionem a mapou, podle které můžete plánovat svoji cestu. Poslední kapitola Souvislosti vás uvede hlouběji do historie, seznámí vás se slovinskou literaturou, filmem a hudbou. Do knihy jsou také průběžně zařazeny dvě barevné přílohy, které rozšíří vaše obzory o podzemním světě slovinských jeskyní a podmínkách pro všemožné druhy sportů a outdoorových aktivit. Kapitola Jazyk vám do rukou vloží důležitý aparát pro dorozumění se.

                                         
ZKOUMEJTE každý kout Slovinska s pomocí nejlepších map, které kdy v průvodcích vyšly.
VYBÍREJTE, kam se vydat a co si prohlédnout, a nechte se inspirovat desítkami fotografií.
ČTĚTE odborné pasáže o všem možném, od turistiky v pohoří Julské Alpy po možnost odpočinku v nejpohodovějších lublaňských vinných barech.
SPOLÉHEJTE na výběr nejlepších ubytovacích a stravovacích zařízení ve všech cenových kategoriích.

knihy Turistický průvodce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.