Vlčí rokle v Adršpachu
je přístupná turistům

Vlčí rokle v Adršpachu
je přístupná turistům

11. 7. 2014

Do Vlčí rokle v Adršpašsko - teplických skalách na Náchodsku, která byla od loňského léta uzavřená kvůli stavbě nových žebříků a chodníků, mohou opět turisté. Opravenou cestu, která spojuje adršpašské a teplické skalní město, slavnostně otevřeli správci Chráněné krajinné oblasti Broumovsko.

Stavbaři v obtížně přístupném terénu Vlčí rokle opravili téměř půl kilometru turistických chodníků, 13 žebříků, 75 schodů a devět lávek přes občasné potoky. Veškeré dřevěné konstrukce jsou z modřínového nebo dubového dřeva. Stavba nových chodníků a žebříků přišla na 1,8 milionu korun.

Staré povalové chodníky byly ze smrkového dřeva a dělníci je odstranili a nechali v lese k zetlení. "Ty původní (konstrukce) měly životnost pět až sedm let, doufáme, že z modřínu a dubu vydrží dvakrát až třikrát déle," řekl Luboš Němeček ze správy CHKO.

Skalnatá Vlčí rokle, kterou prochází žlutá turistická značka, patří mezi nejcennější území národní přírodní rezervace se zachovalými bezlesými rašeliništi. Charakteristické jsou zde chladné inverzní polohy s dlouhodobou sněhovou pokrývkou.

naše tipy výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.