Nebaví vás střídat více
brýlí? Existuje řešení

Nebaví vás střídat více
brýlí? Existuje řešení

15. 7. 2014

Častým problémem, s nímž se potýká většina nositelů korekce zraku na dálku i na čtení je nutnost střídání více brýlí. V současné době, lze tento problém řešit několika způsoby. Nejprve si musíme uvědomit, na jakou činnost chceme brýle používat. Díváme-li se spíše do blízka například na čtení, případně zda používáme především takzvanou pracovní vzdálenost například při vaření, práci na počítači či na zahradě. Těmto požadavkům je potřeba přizpůsobit výběr brýlové korekce.

Prvním řešením jsou progresivní (dříve multifokální) brýlové čočky, umožňující komfortní ostré vidění po celý den, bez nutnosti střídání více druhů brýlí. Výhodou těchto čoček je variabilita dioptrií, jež se na progresivních čočkách plynule mění. Progresivní brýlové čočky vypadají přirozeně jako čočky klasické a díky tomu zde není rušivý efekt jako u bifokálních čoček, kde je patrný díl do blízka.

Progresivní brýlové čočky prošly posledních několik let velkým vývojem (rozšíření zorného pole či snadnější návyk) a v současné době se vyrábí v různých provedeních, které splňují vaše potřeby. Je tedy třeba individuálně vybrat vhodnou čočku právě pro vás. V nabídce jsou samozřejmě i ve ztenčené a samozabarvovací úpravě. Díky tomu vám tyto jedny progresivní brýle nahradí hned několik brýlí klasických.

Druhou možností jsou již dříve zmíněné klasické bifokální brýlové čočky. U těchto brýlových čoček jsou segmenty do blízka vidět a oproti progresivním čočkám poskytují vidění pouze na dvě vzdálenosti (na dálku a do blízka). Chybí zde tedy hlavní pracovní vzdálenost.

Výběr správné korekce je tedy třeba dobře zvážit a doporučujeme poradu se svým očním optikem nebo optometristou.

 

Více informací na stingooptik.cz

oči
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%