Naše modelky i60: BBC, Česká
televize a nyní i Magazín DNES!

Naše modelky i60: BBC, Česká
televize a nyní i Magazín DNES!

16. 7. 2014

Světový trend, kdy módu nyní předvádějí i dámy ve zralém věku, popisuje téma čtvrtečního Magazínu, pravidelné přílohy deníku MFDNES. Autorka Scarlett Wilková si do něj vybrala čtyři z žen, které se přihlásily do projektu i60 Senior Fashion. Dámy mluví o sobě a o tom, proč se rozhodly předvádět módu.

"Jsem nadšená tím, jak jsou modelky z projektu magazínu i60 odvážné a půvabné," říká autorka reportáže. "Vlastně mně povídání s nimi dodalo elán do života. Říkám si teď, že ze stárnutí není třeba mít strach. Kéž bych byla jednou taková jako třeba Irena Lemberková a další dámy, se kterými jsem mluvila."

Také produkční Magazínu DNES Bára Komersová, která naše modelky připravovala na focení, říká, že tak příjemnou a zajímavou práci dlouho nezažila: "Ty dámy jsou prostě úžasné."

"Hlavní je nezbabičkovatět," vypráví v Magazínu DNES jedna z našich modelek, třiaosmdesátiletá Irena Lemberková. "V plavkách bych se už ve svém věku neukazovala, ale pořád si na sebe občas ráda koupím něco, co vypadá mladistvě. Důležité je, aby oblečení nepřidávalo roky. Když se k tomu podaří udržet si postavu v jakžtakž formě, je stáří celkem v pohodě. Když jsem se dozvěděla, že se tady v Česku poprvé hledají zralé modelky, shodou okolností jsem v té době četla, že v Americe a ve Francii už své osmdesátileté modelky mají. No tak proč bych nezkusila stát se osmdesátiletou modelkou pro Česko?"

Které další dámy se v MF DNES objeví? Co o sobě prozradily, jak dopadlo jejich focení a jak se na angažování starších dam ve světě modelingu dívá světový módní průmysl ? To vše si můžete přečíst tento čtvrtek v Magazínu DNES.

 

Projekt i60 Senior Fashion stále probíhá. V podzimních měsících připravujeme pro ženy, které se do projektu přihlásí, několik akcí. Přihlášené modelky také mohou v průběhu prázdnin soutěžit o získání titulu Lady Sympatie. Více se o této soutěži dozvíte zde. O ohlasech na předchozí akce se dočtete například zde.
Modelky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%