Léto našeho syna 
před třiadvaceti  lety

Léto našeho syna
před třiadvaceti lety

21. 7. 2014

Nevím, zda můj příspěvek do soutěže Moje léto 2014 bude ten správný, vzhledem k zadání redakce i60.  Ale přesto si dovoluji, slovo od slova, ocitovat dopis našeho tehdy 11-ti letého syna, který jsme při probírání domácí korespondence našli.

Snad se na mne syn nebude za zveřejnění zlobit. Dopis psal v roce 1991. Byl tehdy na skautském táboře v Dědově na Broumovsku ( za známku platil 1,20 Kč!). Ještě je zapotřebí říci, že byl na táborovém předvoji, to znamená v partě, která tábor stavěla a chystala pro ostatní členy oddílu.

 

Mami, Tati, Ivo, Christo, Tarzane a můj domove!

Zdravím vás z tábora. První dopis jsem poslal tak narychlo, abych vás informoval, co se děje. Počasí je dobré, zatím jedna bouřka. Pište hodně a prosím balíčky. Trochu se mi stýská. Od rána se dělají různé věci, ale už moc nezbývá na udělání. Hodně práce bylo s Tušimkami. Byly tam velké nánosy, ale už je to v pohodě. V sobotu, kdy jsem to psal, byla sauna. Perfektní. Jinak musím furt na dřevo a další různé ptákoviny. Zatím jsem neztratil nic. Dobrý ne?! Už jsem si zrobil věšák a poličku. Kapsář bodl fajně. Budu spát s mladším klukem. Nic moc. Ale prý jsem zkušenější. Mám 14 odřenin a různých ran. 4 od nože, 2 od sekyry a 2 o kameny, 1 o plechovku a zbytek jsem si udělal prací s dřevem. V neděli přijedou ostatní vlakem. Spí se mi dobře. Zatím spím sám. Ten druhý přijede vlakem. To zas bude. Už mě nic nenapadá, ale ještě to zkusím. Jo. Zatím jsem roztahaný po celém stanu. Mám tu fajný binec, ale zítra si musím všechno spravit, abych potom nezmatkoval, když přijede ten druhý. Hrozně se těším na jahody a rybíz. Hlavně hodně pište. Třeba každý den. Už se těším. Těším se i na to, jak to bude v táboře klapat. Normální den. Myslím, že mi to prospěje se na chvíli odloučit od domova. Ale ten tábor zabere tolik prázdnin. Půlku. Ale na táboře je fajn. Už jsem se začetl do knížky LASSSIE SE VRACÍ. Tak čau. Majte sa dobře a shreibt.

Syn a bratr Špalek a Péťa

… A HLAVNĚ PIŠTE, BUDU PSÁT TAKY HODNĚ A FURT, POŘÁD V KUSE IMMER

Čau, čau

Ahoj

 

(Vysvětlivky: Christa a Tarzan – to byli naši psi, Tušimky – Tušimice se říká táborové přehradě na potoku nebo řece, potřebné  k denní hygieně táborníků a k ochlazení po sauně, kapsář – plátěný, doma ušitý, k zavěšení ve stanu na různé tábornické drobnosti).

 

Pošete nám i vy příspěvky (tipy, cestopisy, příběhy) do soutěže Moje léto 2014, v nichž představíte „to svoje“ místečko včetně pamětihodností, výletů do okolí, slavných rodáků a dalších zajímavostí. Rozsah textů, jejichž počet není nijak omezen, je čistě na vás – podmínkou je pouze, aby byly autorské (originální) a byly opatřeny alespoň dvěma vlastními fotografiemi. Článek, který vložíte běžným způsobem, a to nejpozději 30.8. doprovoďte nadpisem Moje léto: plus titulkem. Během prázdnin je budeme postupně zveřejňovat. Poslední srpnový den vybere redakce nejlepší letní tip a odmění jej luxusním zahradním grilem.
Moje léto 2014
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%