Co dělat v srpnu? 
Nabízíme tyto tipy

Co dělat v srpnu?
Nabízíme tyto tipy

29. 7. 2014

První polovina prázdnin bude brzy za námi. Co dělat v té druhé? Zde jsou naše tipy, třeba si vyberete i vy jeden z nabízených zážitků a prožijete je společně s vašimi vnoučaty.

Začtěte se do Ďábla
V češtině poprvé vyšla kniha úspěšného amerického spisovatele Donalda Raye Pollocka. Vydalo ji nakladatelství Moba pod názvem Ďábel a na své si přijdou ti, kteří mají rádi napětí. Příběh z amerického venkova je řádně napínavý a provázejí ho skvělé recenze. Takže i čeští čtenáři konečně mají poprvé možnost poznat, jak píše jeden z nejobdivovanějších autorů současnosti.

Vyjděte ven v noci
V srpnu totiž nejčastěji padají hvězdy. Tak zkuste vydržet některý den tak dlouho vzhůru, dokud jich nebude plná obloha. Posaďte se na zahradu nebo se domluvte s přáteli a vyrazte si do parku, na louku, za město, prostě někam, kde je na ně dobře vidět. A pak už se jen dívejte. No schválně, kdy naposledy jste si vyrazili jen tak koukat na hvězdy? Srpen je k tomu nejlepší.

Zkuste varhanní koncert
V Praze v kostele U svatého Františka mají pěknou tradici varhanních koncertů. Jsou koncipovány jako ucelené programy, při kterých zní barokní světová i česká hudba. Zpravidla jsou spojeny se zpěvem a provází je skvělá pověst. Kdo si chce od letních veder odpočinout v chladném prostředí a třeba se zkusit zaposlouchat do typu hudby, kterou dosud neznal, má o prázdninách příležitost každý den od osmi večer v kostele U svatého Františka.

Zahrejte si na Španěly
V Praze, Brně a Boskovicích se ve dnech mezi 11. a 16.srpnem koná Festival španělské kultury s názvem Ibérica. Vedle koncertů je tvoří i lekce španělských tanců pro veřejnost. Můžete se naučit hrát na španělské nástroje ale také si třeba zkusit připravit typická španělská jídla.

Vyjeďte do Kunína
Zámek v Kuníně na Novojičínsku je krásně opravený a láká na různé zajímavé akce po celý rok. Na první srpnovou sobotu připravil setkání majitelů elegantních starých aut – veteránů. Kdo chce obdivovat staré stroje, ale i dámy v dobovém oblečení nebo se jen tak procházet pěkným parkem a zámkem, má ideální příležitost 2. srpna od devíti ráno. Ale tento nepříliš známý barokní zámek stojí za návštěvu kdykoli.

Za medvědy do Mělníka
Do 23. srpna trvá v mělnickém muzeu unikátní výstava plyšových medvědů. Pokud tudy máte cestu, navštivte medvídky, z nichž mnozí mají hodně za sebou. Jsou ze soukromé sbírky, výstavu provázejí zábavné doprovodné akce, takže pokud sem vezmete vnoučata, dá se dost dobře předpokládat, že se zabaví. Více informací na www.muzeum-melnik.cz

Sochy v jeskyni
Celé prázdniny až do konce října trvá ve Zbrašovských jeskyních v Teplicích nad Bečvou na Přerovsku výstava sochařských děl. Takže prohlídka jeskyní, která je zajímavá sama o sobě, je tentokrát ještě lákavější. Ideální jako tip na víkendový výlet pro ty, kdo mají rádi turistiku i kulturu, protože tady se spojuje obojí. Více informací na www.caves.cz

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.