Syndrom nové hračky

Syndrom nové hračky

26. 7. 2014

"Syndrom nové hračky" prohlásil by můj syn, kdyby viděl manžela, jak zkoumá svůj nový chytrý mobil. Každou chvíli ho prohlíží, zkouší nové funkce a raduje se, když se mu podaří opět nějakou objevit a osvojit si, jak se s ní zachazí.

Co mu v novém telefonu dělá problémy, tak to je docela obyčejné vyhledávání došlých SMS a zmeškaných hovorů. Ale za to už se vyzná v navigaci, zjistí, jaké bude počasí a jiné důležité věci. Naučil se i hlasem ovládat vyhledávač, na Wikipedii se dozví vše.

Včera večer mobil zazpíval, přišla nová SMS. Manžel ji na displeji marně hledal, nakonec mrzutě telefon odložil s tím, že až se vrátí domů vnuk, pomůže mu zjistit, kde se ty zatracené nové SMS nacházejí.
Už jsme se chystali spát, byla jsem zrovna v koupelně, když jsem ho slyšela zajásat.


"Aha, našel tu ztracenou esemesku," pomyslela jsem si a vykoukla, abych mu poblahopřála k dalšímu "mobilnímu" úspěchu. Manžel s rozzářenou tváří skutečně stál v kuchyni s mobilem v ruce. Otočil se ke mně a pravil: "Hledal jsem tu esemesku, nemohl jsem ji najít a ten blbec (mobil) se mne ptal, co potřebuji a tak jsem mu řekl: H...o! A on mi ho našel na Wikipedii, podrobně popsal, napsal, jak se to řekne v Jižních Čechách a na Slezku a dokonce mi ho nabídl v dárkovém balení."

Nemusím snad zdůrazňovat, že spánek jsme v té chvíli odložili na neurčito. Napřed jsme se museli důkladně vychechtat a uklidnit se. Inu, pokrok nezastavíš. 

mobily technika
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.