Ve Zlíně provedli novou
operaci krátkozrakosti

Ve Zlíně provedli novou
operaci krátkozrakosti

29. 7. 2014

Přednosta sítě očních klinik Gemini si na své konto připsal další prvenství. Jako první v Česku provedl v červenci na zlínské klinice laserovou operaci kombinující ReLEx Smile a aCXL. Díky kombinaci vysoce šetrné metody a stabilizaci výsledku jsou operace krátkozrakosti opět komfortnější.

ReLEx Smile je šetrná metoda určená výhradně pro korekci krátkozrakosti – zhoršeného vidění do dálky. Její hlavní výhoda je v tom, že 3D femtosekundový laser odstraní dioptrie pod povrchem rohovky.

„Laserem oddělenou tkáň potom chirurg vyjme miniaturním otvorem, čímž se změní zakřivení rohovky a koriguje se oční vada. To přináší především celkovou šetrnost zákroku a minimální narušení rohovky. Velmi nízké je díky miniaturnímu řezu také riziko infekce. Metoda však umožňuje korigovat pouze krátkozrakost, případně v kombinaci s astigmatismem,“ popsal Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik Gemini.

Zákrok má dvě části. Po samotné laserové operaci přichází zpevnění rohovky pomocí takzvaného akcelerovaného crosslinkingu, který netrvá déle než tři minuty. Po provedení laserového zákroku se rohovka nasytí žlutým barvivem a poté je krátce ozářena ultrafialovým světlem. Vzniklé chemické vazby bez zhoršení průhlednosti rohovku zpevní, což přispívá k dlouhodobé stabilitě výsledku operace. Zpevnění rohovky je rychlé a bezbolestné, stejně jako korekce krátkozrakosti.

Rychlý a šetrný zákrok

Nový zákrok pro operaci krátkozrakosti s sebou nese řadu výhod. Jednou z nich je to, že se při operaci používá jediný laser, tím se opět zkracuje délka celé operace. „Zákrok se provádí ambulantně a k znecitlivění oka stačí pouze anesteziologické kapky, pacienti se tedy při operaci nemusejí bát ostrých nástrojů ani injekcí. Šetrný zákrok minimalizuje narušení povrchu oka a vzniku problémů s nedostatkem slz. Kombinace laserové operace ReLEx Smile s vytvrzením rohovky přináší šetrnost a stabilitu kvalitního vidění po operaci.“ vysvětlil Pavel Stodůlka.

 

 

oči operace
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%