Ojedinělá výstava sochaře
Klingeho na zámku Slavkov

Ojedinělá výstava sochaře
Klingeho na zámku Slavkov

30. 7. 2014

Dietrich Klinge je jméno, které není uměleckému světu neznámé. Německý sochař, jehož díla plní galerie a výstavní síně celé západní Evropy, vystavuje poprvé (vyjma několika výstav v Moskvě) i v zemích východně od Německa – tentokrát na zámku Slavkov – Austerlitz ve Slavkově u Brna. Mezi dny 13.7. – 30.9. 2014 jsou jeho rozměrné figurální skulptury ke zhlédnutí na nádvoří zámku, které svou přítomností tematicky vhodně doplňují. Vzniká působivá paralela mezi barokním a současným uměním, která naši dobu sblíží s dobami dávno minulými a návštěvníkům zámku tak nabízí další z mnoha pohledů na historii a kulturu tohoto místa.

Pro zámek Slavkov – Austerlitz je tato výstava, uspořádaná ve spolupráci s Mnichovskou galerií Terminus, unikátní především z hlediska vystavení soch v exteriérech zámku. V impozantních prostorách zámeckého nádvoří by sochy v pouze životní velikosti zanikly. Rozměrná díla Dietricha Klingeho se však v prostoru neztratí, naopak vyniknou a dotvoří jej.

Jedním z moderních trendů dneška je oživování veřejného prostoru pomocí soch či uměleckých instalací. Sochy jsou instalovány do ulic měst či do historických objektů, ukazují lidem prostor ve zcela jiném světla a nutí k zamyšlení. Slavkovský zámek se touto výstavou přibližuje právě těmto moderním trendům.

Skutečnost, že Dietrich Klinge poprvé vystavuje v zemi východní Evropy ještě zvyšuje prestiž výstavy. V budoucích letech bude umělec vystavovat v USA či Jižní Koreji.

Pokud tedy máte v létě cestu do Slavkova, rozhodně byste tuto výstavu neměli minout - je volně přístupná na nádvoří zámku.

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%