Konopná lékárna je také v Kladně

Konopná lékárna je také v Kladně

13. 8. 2014

Při vyslovení slova konopí všem ihned naskočí obávaná droga marihuana. Málokdo však tuší, že konopí se pěstuje již od starověku. Podle archeologických nálezů možná dokonce pochází z území České republiky. Na tyto tradice od srpna navazuje nová Konopná lékárna v Kladně. První zdejší lékárna, specializovaná výhradně na prostředky z léčivého konopí. Lidé trpící bolestmi pohybového aparátu a kožními neduhy ji mohou navštívit v hypermarketu Tesco.

V apatyce na ulici Americká si lidé vyberou z několika produktů vyrobených na přírodní bázi. Otevřeno bude denně od 9.00 hodin do 21.00 hodin. Zákazníci se nemusí obávat, že jejich nákup bude nelegální. V nabídce je široká řada krémů, mastí Carun, konopného semínka, olejů či konopného vína. Věnovat se jim budou odborníci na výživu a starobylou bylinu konopí s léčivými kanabinoidy.

„Lidé jsou zpočátku nedůvěřiví, bojí se a mají předsudky. My ale používáme upravené konopí, aby mělo nízkou povolenou hladinu THC. Lidé nemusí mít strach. Přesto díky léčivým kanabinoidům, zejména kanabidiolu, mají ty správné účinky na řadu neduhů,“ říká Jiří Stabla, zakladatel Konopných lékáren a majitel Carun Pharmacy.

Produkty z konopné lékárny pomohou například s kožními onemocněními jako atopickým ekzémem či lupénkou, pomohou i handicapovaným s proleženinami. Prostředky z léčivého konopí, jako doplňky stravy, jsou vhodné i pro sportovce či maminky s dětmi a další vyznavače zdravého životního stylu a výrobků z konopí.  K mání je v lékárně i široké spektrum produktů určených k prevenci a také k potlačení příznaků řady nemocí. Pro zajímavost je krém kupříkladu natolik přírodní, že jej lze dokonce i jíst.

Konopí již pomohlo mnoha lidem

O účincích se zmiňuje na webu www.konopnyshop.cz například Helena Kovářová z nedalekých Klecan. „Je mi 69 let a od narození mám jednu končetinu o 3 cm kratší. Od 50 let trpím velkými bolestmi zad, způsobenými lordózou a skoliózou. Chodila jsem na masáže, injekce, elektroléčbu, trakce (natahování), obstřiky páteře a brala jsem různé léky, ale nic nezabíralo a problém se jen trvale zhoršoval. Při návštěvě konopné lékárny v Letňanech jsem byla velice udivená a nadšená. Pan prodejce na mne ihned aplikoval univerzální mast Carun a zhruba po 7 minutách moje bolest z cca 80% ustoupila a cítila jsem se narovnaná,“ líčí své zkušenosti Helena Kovářová.

Konopí pomohlo i Zdence Hruškové z Litoměřic. „Je mi 78 let a mám časté bolesti po zlomenině obou rukou. Zjistila jsem, že po namazání univerzální mastí Carun mě bolesti do druhého dne zcela zmizeli a obě ruce jsou mobilní. Rovněž po štípnutí hmyzem svědění také záhy zmizelo a to včetně pupenců. Také mi mast pomáhá při bolestech kloubů a svalů,“ říká Zdenka Hrušková.

Jak pomáhá konopí na léčbu nejrůznějších nemocí? Ptát se můžete v naší bezplatné konopné poradně zde.

konopí
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.