Brambory po papiňácku

Brambory po papiňácku

28. 5. 2012

Jak připravit brambory, aby neztratily svou chuť?

Ingredience:
brambory, sůl, kus másla, někdy i česnek 2-3 stroužky

Postup:
Oloupané a nakrájené brambory vložíme do papiňáku, osolíme, přidáme kus másla. Uzavřeme a čekáme, až papiňák začne pískat. Od té chvíle ho po 3 minutách stáhneme ze sporáku. Brambory se totiž v papiňáku vydusí ve vodě, kterou samy obsahahují, čímž si zachovají svoji chuť. Toť vše.
Někdy je možná lepší přidat 1-2 lžíce vody, pokud nechceme, aby se nám brambory připekly ke dnu. Fajnšmekři občas dokonce na brambory mohou vymačkat 2-3 stroužky česneku a mají to jako hlavní jídlo, nikoli jen jako přílohu.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%