Špenátová polévka se sýrovými šneky

Špenátová polévka se sýrovými šneky

28. 5. 2012

Na polévku budeme potřebovat špenát mražený nebo čerstvé špenátové listy. Dále pak 1 smetanu, trochu mléka, 3 lžíce másla, 1 trojúhelníček smetanového sýra, česnek, sůl, pepř.

Na šneky je potřeba 1 listové těsto, trochu mletých ořechů, nastrouhanou nivu asi 10 deka, 1 zakysanou smetanu, trochu špenátu, který můžeme nahradit jarními bylinkami a jedno vejce.

Postup:

Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zalejeme teplou vodou a vymícháme do hladka, přidáme mléko a smetanu, přidáme špenát a trojúhelníček sýra, povaříme, dochutíme česnekem,solí a pepřem. Pak polévku můžeme rozmixovat.

Příloha - šneci:

Listové těsto rozválíme na dva pláty, potřeme zakysanou smetanou ve slabé vrstvě, posypeme ořechy, pak dáme vrstvu špenátu nebo jarních bylinek, nemáme- li stačí třeba nasekaná pažitka. Nakonec nastrouháme sýr niva.

Pláty zarolujeme a nakrájíme na stejnoměrné plátky.Ty pak položíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme šneky rozšlehaným vejcem. V předehřáté troubě upečeme do zlatova. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek je moc chutný. Vyzkoušejte. Dobrou chuť!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.