Nominujte seniory a kluby
na cenu "Senior roku 2014"!

Nominujte seniory a kluby
na cenu "Senior roku 2014"!

15. 8. 2014

Cenu „Senior roku 2014“ vyhlásila Nadace Charty 77 v rámci svého projektu Senzační senioři. Cílem je podpora seniorů jako významné části naší společnosti a zdůraznění jejich výjimečných výkonů, počinů a prací. Ocenění má inspirovat seniory v jejich vlastním životě a posilovat jejich sebevědomí a sebedůvěru. Výběr oceněných a prezentace jejich práce široké veřejnosti je šancí pro postupné rozbití stereotypů v nazírání na život seniorů.

Soutěží se ve dvou kategoriích: Nejlepší senior/seniorka a Nejlepší klub.

Nominovat do obou kategorií mohou:

Seniorské kluby, společenské organizace, nezisková sdružení, samosprávy obcí, měst, krajů, školy všech stupňů, stálé kulturní a sportovní organizace. Nominaci může podat i jednotlivec, avšak pouze prostřednictvím výše uvedených subjektů.

Návrh na udělení ocenění musí být podán písemně nebo elektronicky, a to zasláním přihlášky společně se zdůvodněním návrhu a 2 referencemi do 25. 8. 2014.
O udělení ocenění rozhoduje nezávislá porota. Cena bude slavnostně vyhlášena a předána 1. 10. 2014 v Divadle ABC v Praze od 15 hodin.

 

Kritéria pro udělení ocenění

Nominovat můžete jednotlivce a kluby, kteří:

• se angažují ve prospěch řešení veřejných problémů v místě/regionu
• konkrétně a dlouhodobě pomáhají seniorům
• provozují informační a vzdělávací aktivity ve prospěch seniorů (vč. obrany práv spotřebitelů, bezpečnosti, důstojného bydlení atp.)
• dlouhodobě a efektivně pracují na řešení sociálních problémů (i ve prospěch další skupin -  děti, lidé s postižením, osamělé matky)
• společensky významně využívají celoživotní kvalifikace ve veřejném prostoru (obětaví lékaři, učitelé, odborníci na sociální oblast, právníci se zaměřením na lidská práva atd.)

Pravidla a časový harmonogram:

• nominováni mohou být jednotlivci a organizace působící na území České republiky, kteří prokazatelně svou činnost vyvíjeli v průběhu celého hodnoceného období, tj. předchozího kalendářního roku
• přihlášky jsou přijímány od 15. června do 25. srpna 2014. Pro dodržení stanoveného termínu je rozhodné datum poštovního razítka nebo doručení elektronicky.
• přihláška musí být úplně a pravdivě vyplněna a podepsána navrhovatelem i nominovaným. Odesláním takto vyplněné a podepsané přihlášky navrhovatel i nominovaný potvrzují, že se seznámili s pravidly soutěže, že s nimi souhlasí a zavazují se je dodržovat.
• přihlášku včetně zdůvodnění návrhu a s referencemi zašle navrhovatel:

a) poštou v obálce s označením v horním levém rohu heslem Senior roku na adresu: Nadace Charty 77, Melantrichova 5, 110 00 Praha 1
b) prostřednictvím e-mailu na adresu: info@sensen.cz  

 Vyhlašovatel a odborná porota si vyhrazují možnost kontaktovat nominovaného nebo navrhovatele k doplnění údajů či informací potřebných k objektivnímu hodnocení nominovaného.

Partnerem tohoto projektu je také magazín i60, který ocení nejlepší seniory a zástupce klubů malým dárkem - sbírkou básní "Sedesát odstínů lásky", která obsahuje básně našich čtenářů. Neváhejte a nominujte své nejlepší seniorky, seniory a kluby!

Tahle země není jenom pro mladý!

senioři
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.