Moje léto 2014: Pět plujících
miniponorek ve Varazze

Moje léto 2014: Pět plujících
miniponorek ve Varazze

27. 8. 2014

Cely rok se flákám v Itálii. Babička jen přes facebook a Skype. Zaplaťpánbu za něj. Abych příliš nezlenivěla, občas umývám v hotelu nádobí a vydělané penízky strřádám a škudlím, abych mohla být o prázdninách ta nejbáječnější babička na světě. 

Pronajala jsem chaloupku u moře v italském Varazze na celý červenec a dopravila tam všech pět vnoučat a kamarádku. Letošní léto je počasí mizerné, nicméně u moře nám docela přálo a nějaký ten mráček nás nemohl rozházet a větřík nám moře rozčechral do zábavných vln.Čím větší vlny, tím větší zábava pro vnoučata a šediny navíc pro babičku od starostí, aby to dovádění přežily ve zdraví.

Všechny děti dobře plavou a náramně je bavil podmořský svět, takže každý dostal potápěčské brýle se šnorchlem a ploutve a já jen přepočítávala prdelky, co občas vyčnívaly nad hladinu. No a pak hurá k plotně vyvařovat dobroty. Po té italské kuchyni doma mi činilo náramné potěšení s dětmi vařit po našem. Marná sláva, Ital nezná ten zázrak jako je vepřoknedlozelo a jiné dobroty. Konecně měl také kdo konzumovat moje marmelády a mražené jahody a hrášek a jiné pochutiny ze zahrádky. 

Každý den jsme slupli škopek domácí zmrzliny a na večerním korzu si to zopákli s tou pravou italskou.  No a aby toho moře nebylo příliš, odskočili jsme si na jeden den do zábavního parku Gardaland. Mne bylo na blití jen od koukání na ty atrakce, ale pohled na ty šťastné dětské očiička a rozesmáté pusinky od ucha k uchu mě okamžitě vyléčil.

Taky jsme měli jednou smutnou podívanou na poslední cestu potopené lodi Concordia do Janovského přístavu. A při grilování na terase jsme vyrušili dva opravdické škorpiony, ale nekousli nás, ani my je. Kouzelné pobřeží jsme si prohlédli z vyhlídkového vláčku i zblízka na pěší výpravě.

Uteklo to příliš rychle. No a teď už zase koukám do škopku s nádobím a těším se na další prázdniny a už přemýšlím, co příště podniknem.

 

Pošete nám i vy příspěvky (tipy, cestopisy, příběhy) do soutěže Moje léto 2014, v nichž představíte „to svoje“ místečko včetně pamětihodností, výletů do okolí, slavných rodáků a dalších zajímavostí. Rozsah textů, jejichž počet není nijak omezen, je čistě na vás – podmínkou je pouze, aby byly autorské (originální) a byly opatřeny alespoň dvěma vlastními fotografiemi. Článek, který vložíte běžným způsobem, a to nejpozději 30.8. doprovoďte nadpisem Moje léto: plus titulkem. Během prázdnin je budeme postupně zveřejňovat. Poslední srpnový den vybere redakce nejlepší letní tip a odmění jej zahradním grilem od firmy Mountfield.
Moje léto 2014
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.