Lidé vzali útokem zájezdy last
minute, většina už je prodána

Lidé vzali útokem zájezdy last
minute, většina už je prodána

29. 5. 2012

Jen co cestovní kanceláře spustily prodej last minute zájezdů na letošní první prázdninový měsíc, už hlásí, že většina červencových termínů je takřka vyprodaná. Prodejci hlásí, že zájem je obrovský.

Například přední prodejce zájezdů po internetu a člen skupiny Student Agency Dovolena.cz oznámil, že zájezdy na období státních svátků 5. a 6. července jsou už dávno vyprodány.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o nejžádanější termín prázdnin, většina Čechů využila letos nabídky First minute zájezdů a zakoupila si svou letní dovolenou v předstihu. Využila tak omezené nabídky slevy na zájezd až 30 procent. Oproti loňskému roku jsou tak zájezdy už z větší části vyprodány, a proto bude nabídka Last minute zájezdů zejména pro toto období velmi omezená,“ upozornil mluvčí skupiny Student Agency Aleš Ondrůj s tím, že mezi nejžádanější destinace patří Turecko a Španělsko.

Některé cestovní kanceláře dokonce hlásí, že mají vyprodáno úplně. „Oproti loňskému roku byly cestovní kanceláře opatrnější a neobjednávaly zbytečně velkou kapacitu. Řada cestovních kanceláří také dává garanci, že cena zájezdu zakoupeného na First minute nebude nikdy vyšší než cena zájezdu Last Minute,“ dodal Ondrůj.

Podobný trend pozoruje také cestovní kancelář TopFly.cz, která se specializuje na Tureckou riviéru. „Volného času mají lidé málo a chtějí si jej užít naplno. Pokud mohou jet na zájezd a ušetřit tak několik dní z pracovního volna, udělají to. Začátek letošních prázdnin je jim nakloněn. Oba svátky vycházejí na pracovní dny. Pokud je v období dovolené nějaký svátek, zaznamenáváme nárůst poptávky o dovolenou v Turecku o 40 procent,“ poznamenal Ján Fignár, Destination Manager společnosti TopFly.cz.

cestování cestovní kanceláře last minute
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...