Nečekané finále US Open
Marin Čilič vers. Kei Nišikori

Nečekané finále US Open
Marin Čilič vers. Kei Nišikori

7. 9. 2014

V prvním mužském semifinálovém duelu došlo k velkému překvapení, když Japonec Kei Nišikori vyřadil světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče v setech 6:4,1:6, 7:6 (tiebreak 7:4), 6:3. Nišikori měl lepší koncetrovanost a velkou výdrž, tak jako v zápasech s Raonicem a Wawrinkou.

Kei Nišikori je prvním tenistou z asijského kontinentu, který bude hrát ve finále grandslamu. Překvapil již v zápasech  s Kanaďanem Milosem Raonicem, jehož porazil v pěti setech a rovněž tak se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. Ve finále se utká s Marinem Čiličem. Ten lehce prošel přes Rogera Federera 6:3, 6:4, 6:4.

Chorvat Čilič se opíral o vynikající servis, díky němuž sbíral fiftýn za fiftýnem, ovšem v průběhu zápasu překvapoval Federera i skvělými returny a prohozy. Sezační výhry outsiderů pořádně otřásly tenisovým světem a jistě vzdbudí rozruh i v sázkových kancelářích.

Marin Čilič i Kei Nišikori budou poprvé ve finále US Open, bude to tedy finalový duel debutantů. A jak moderátor, letos bude mít každý grandslam jiného vítěze. Australian Open Stana Wawrinku, French Open Rafaela Nadala, Wimbledon Novaka Djokoviče a US Open jednoho z dvojice Čilič - Niškori. Vítěze budeme znát v pondělí 8.9.2014!

Ve finále US Open je i Češka!

Vítěze, resp. vítězky známe v kategorii čtyřhry žen. Jsou jimi Jekatěrina Makarová a Jelena Vesninová. Po třísetové bitvě, která trvala 2 hodiny a 10minut, zvítězily nad dvojicá Martina Hingisová a Flavia Penettaová po setech 6:2, 3:6 a 2:6.                     

Dnes na US Open uvidíme dvě finále ženského tenisu, pětinásobná vítězka grandslamu US Open Serena Williamsová vyzve Caroline Wozniackou, doposud bez trofeje z grandslamu. Serena získala titul US Open poprvé v roce 1999 ve svých 18-ti letech, poté v roce 2002, 2008, 2012, 2013. Dne 26. září oslaví Serena 33. narozeniny. 

Na programu je také čtyřhra mužů, v níž se utkají několikanásobní vítězové bratři Braynové se španělskou dvojicí Granolers - Lopez. Zápas je plánován na 18:30 hodin.

A pozor. Úspěšně se probojovala do finále juniorky US Open také Češka, teprve šestnáctiletá Marie Bouzková! Její finálovou soupeřkou bude Ukrajinka Kalininová. Sportu zdar!

Tenisová tipovačka

Za redakci doplňuje informace k tenisové tipovačce. Dnešní tipovací příležitosti jsou poslední. Po posledním úderu v mužské dvouhře budeme znát i vítěze naší tipovačky. Tak držíme šem soutěžícícm palce.

Nové tipovací příležitosti najdete zde

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.