US Open ovládla Williamsová, 
juniorku Češka Marie Bouzková

US Open ovládla Williamsová,
juniorku Češka Marie Bouzková

7. 9. 2014

Na kurtě č.17 ve Flushing Meadows vyhrála Češka Maruška Bouzková "Junior Girls´Singles" - Juniorku US Open, vůbec jako první Češka na US Open. Porazila Ukrajinku Anhelinu Kalininovou v setech 6:4, 7:6 (tie-break 7:5).

Je to velký úspěch pro mladičkou tenistku, která oslavila 21.července šestnácté narozeniny. Marii Bouzkovou vede její otec Milan Bouzek. Na Floridě absolvovala proslavenou akademii Nicka Bollettieriho, a to od devíti let. Střídavě žije s rodiči v Česku a na Floridě. Právě kvůli tenisu. Přitom studuje. Marušce gratulujeme a přejeme hodně dalších výher!

Suverenní Williamsová

V neskutečné výborné formě porazila Serena Williamsová svou soupeřku Caroline Wozniackou v setech 6:3 a 6:3. Ta zůstává nadále bez grandslamového titulu. Avšak v zápasu se snažila velmi bránit útočné hře Sereny Williamsové.

Serena vyhrála grandslam US Open letos po šesté a po třetí v řadě. Tímto vyrovnává rekordy Martiny Navrátilové a Chris Evertové. Ty obě ji ihned po skončení zápasu gratulovaly přímo na kurtu ve Flushing Meadows, kde ji fandily.Celkově však Serena Williamsová získala  svůj 18.grandslamový titul. Lepší než Serena Williamsová, co do počtu získaných titulů byla jen slavná Steffi Grafová. Ta získala 22 titulů v devádesátých letech minulého století. Serena při vyhlášení projevila značné dojetí a ze svého triumfu se úpřímně radovala. Serena oslaví 26.září své 33.narozeniny.

Mužská finále

Ve čtyřhře mužů na US Open vyhráli popáté bratři Bob a Mike Bryanovi, kteří porazili ve finále španělskou dvojici Granolez/Lopez. Je to jejich 100. titul v kariéře na okruhu ATP.

Dnes stejně ve večerních hodinách (kolem 23:hodiny) je na pořadu poslední finále US Open v mužské dvouhře. Japonec Kei Nišikori vyzve Chorvata Marina Čiliče. Ve vzájemných zápasech vede Nišikori proti Čiličovi 5:2. Jak dopadne dnešní finále? Můžete si tipnout zde.

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.