Seriály, seriály, seriály.
To je televizní podzim

Seriály, seriály, seriály.
To je televizní podzim

14. 9. 2014

Začátek podzimní sezony potvrzuje, že televizím se v bitvě o diváka vyplácí především sázka na seriály. Primě se podařil rozjezd novinky Vinaři. Na vrcholu sledovanosti se drží seriály TV Nova Ulice a Ordinace v růžové zahradě, které oba vstoupily do desáté sezony. Česká televize zatím nejvíc diváků přitáhla k novým projektům Neviditelní a Život a doba soudce A. K. V říjnu první původní seriál Stopy života spustí také TV Barrandov, která po repríze připravila i nové díly seriálového formátu Ona a On. 

Nova, jako lídr trhu, vstoupila do podzimní sezony se stabilním schématem složeným z osvědčených pořadů. „Přinášíme ucelený a pestrý program, který diváci chtějí, a je to vidět na výsledcích sledovanosti,“ řekla mluvčí Novy Anna Suchá. Úterní a čtvrteční večer televize věnuje dlouhodobě nejsledovanějšímu seriálu Ordinace v růžové zahradě. V pondělí a ve středu pokračují Doktoři z Počátků, v pátek jdou české pohádky, v sobotu zahraniční filmy a neděle patří Kriminálce Anděl a českým filmům na Nova Cinema. 

Právě v neděli zatím slaví úspěch Prima s Vinaři, jejichž první díly vidělo víc diváků než dvě hlavní konkurenční stanice dohromady. První část, jíž předcházela rozsáhlá marketingová kampaň, viděly téměř dva miliony lidí, což byl pro Primu nejlepší výsledek od dob Vyvolených v roce 2005. Ve srovnání s tím nižší čísla vykazuje další novinka Svatby v Benátkách.

Sérii původních formátů od rodinných seriálů až po cykly věnované undergroundu nachystala Česká televize. Prozatím na ČT1 v prvním týdnu vysílání diváky nejvíce zaujaly seriály Neviditelní a Život a doba soudce A. K. Na programu ČT2 si množství diváků našly originální dokumenty Rybí legendy Jakuba Vágnera nebo s tématem druhé světové války. K nejúspěšnějším pořadům sportovního kanálu patřily fotbalové přenosy utkání národního týmu. 

Oblibu "neseriálových" pořadů pozoruje TV Barrandov, která do programu zařadila zábavní formáty typu Exkluziv Kateřiny Brožové, talkshow Sejdeme se na Cibulce, soutěž Kurňa, co to je s Pavlem Zedníčkem nebo Vtip za stovku. Očekávání televize se však upínají k říjnu, kdy uvede svůj první původní seriál Stopy života. 

televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.