Jiří Veselý vyhrál jediný
zápas o finále Davis Cupu

Jiří Veselý vyhrál jediný
zápas o finále Davis Cupu

14. 9. 2014

Čeští tenisté bohužel boj o hattrick prohráli. Nedařilo se jim ani v prvních soubojích, kdy Richard Gasquet v úvodním duelu porazil Tomáše Berdycha na sety 6:3, 6:2, 6:3. I ve druhém zápase neuspěl ani Lukáš Rosol. Jo W.Tsonga ho zdolal v setech 6:2, 6:2, 6:3. V sobotní čtyřhře to vypadlo na zvrat - první set úspěšně Tomáš s Radkem vyhráli 7:6, druhý set již prohráli 6:4 a byla vidět převaha francouzské bojovné dvojice Gasguet/Tsonga. Třetí set byl opět vyrovnaný a vypadal, že jej vyhrajeme, ale bohužel přišla únava a zdravotní potíže Radka Štěpánka, Češi podlehli, a čtvrtý set už patřil jen Francouzům. Statečný Radek Štěpánek nechtěl vzdát a dohrál. Jak doznal Jaroslav Navrátil, kapitán daviscupového týmu, Francouzi měli převahu a přechod z tvrdého povrchu na antuku je někdy pro hráče obtížný.

V nedělní dvouhře ukázal perfektní hru a uhrál jediný bod za český daviscupový tým Jiří Veselý a patří mu dík. Porazil Juliena Benneteau 6:4, 6:3. Předvedl pěknou hru a je vidět, že máme naději v mladičkém nadaném tenistovi. Poslední duel - v něm Monfils sice první set s Lukášem Rosolem prohrál, ale v dalších dvou měl převahu, porazil ho na sety 5:7, 6:4, 7:5. Tento zápas byl skutečně vyrovnaný. Francouzi byli lépe připravení a hrálo jim do karet i domácí prostředí a fantastická atmosféra na Roland Garros. Francouzi tak po 22 letech postoupili do finále Davis Cupu, kde se utkají se Švýcary, a opět na Roland Garros.

Švýcaři ještě salátovou mísu nevyhráli a je to touha Rogera Federera a Stana Wawrinky. Švýcarům zařídil postup do finále Roger Federer nad Italerm Fogninim 6:2, 6:3 a 7:6. Finále se odehraje 21. až 23. listopadu.

 

Pro fanoušky tenisu:
Turnaj mistryň: 17. - 26. října, letos poprvé po Istanbulu, v asijském městě Singapur. Osm nejlepších tenistek světa, doufáme i s Petrou Kvitovou, nyní světovou trojkou.
Finále FED CUPu se koná v O2 aréně v Praze mezi Češkami a Němkami 8.- 9. listopadu 2014.
Turnaj mistrů: 7. - 17. listopadu v Londýně, opět osm nejlepších tenistů světa, doufáme s Tomášem Berdychem, nyní světovou šestkou.

Sportu zdar! A tenisu obzvlášt!

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.