Podzimní móda: Hurá, je milosrdná!

Podzimní móda: Hurá, je milosrdná!

23. 9. 2014

Objemné svetry a kabáty, úzké kalhoty, kotníčkové boty. Do obchodů dorazily podzimní a zimní kousky oblečení. Narozdíl od jiných sezón nemusí být výlet za nákupy traumatem, protože jde většinou o střihy, které sluší i ženám silnějším a starším. Na co je dobré teď zaměřit pozornost?

Letošní podzim a zima se dají vystihnout slovem milosrdné. Vše je velké, měkké, volné. V módní branži se takovém věcem říká oversized, což se dá přeložit výrazem nadměrné. Jinými slovy, jsou to kabáty a svetry, ve kterých není vidět, jestli má majitelka postavu pětadvacetileté modelky nebo je to šedesátiletá baculka. I ty nejzatvrzelejší odmítačky módních trendů, tedy ženy, které nechtějí nebo si prostě nemohou dovolit každou sezónu nakupovat nové hadříky, by měly zbystřit. Letošní podzim a zima se zdají být ideální k pořízení nějakého kousku, který se pak dá nosit mnoho let. Návrháři takovým říkají nadčasové, tedy ideální i pro dámy vyššího věku.

Volné, velké, zkrátka nadčasové

Příklad? Mnohé řetězce letos nabízejí béžové kabáty, které se dají nosit buďto volné nebo přepásané. Dámy, které se v módě orientují, dobře vědí, že takový měkký kabát v barvě velbloudí srsti patří k základům šatníků nejlépe oblékaných žen světa a obvykle jsou v nabíce luxusních značek, které si může dovolit málokdo. Letos se dají pořídit za slušné ceny v řetězcích jako je Zara, Mango a další. Je to přesně ten kousek oblečení, který nevychází z módy a každá žena v něm zpravidla vypadá skvěle. Neznamená to, že se mají všechny ženy najednou obléknout do béžových kabátů, to opravdu ne. Ty kabáty samozřejmě jsou také šedé, černé či zelené. Podstatné je, že jsou volné, velké, zkrátka nadčasové.

Sedmdesátiletá dáma oblečená do objemného jednoduchého kabátu, úzkých černých kalhot a kotníkových botek na středním pohodlném podpatku, zkrátka vypadá vždy lépe než žena oblečená do vypasovaných různě zdobených kabátků, které zdůrazňují každý nedostatek postavy a po roce nošení majitelce připadají takzvaně okoukané. Tak to zkrátka je, čím je oblečení výraznější a přezdobenější, tím dříve nám začne lézt na nervy. Ovšem nenápadný béžový či šedý kabát se dá zkombinovat jak s džínami, tak s úzkými černými kalhotami stejně jako s šaty. S džínami a teniskami v něm můžeme na podzimní procházku do přírody, s černými kalhotami a rolákem do práce či na procházku po městě, s elegantními šaty a boty na podpatku do divadla.

Vytahaný svetr

Stejně se to má letos i se svetry. Každá žena, kterou trýzní představa, že by se měla nasoukat do úzkého svetříku, který je navíc krátký, takže z něj v pase leze vše to, co v pase nemá být, může být letos klidná. Největším módním hitem jsou svetry, které vypadají o dvě čísla větší. Takže to, co má velikost S je ve skutečnosti často veliké, jako by šlo o velikost L. Modelky na přehlídkách pro letošní podzim a zimu vypadaly, jako by si na horách oblékly starý vytahaný svetr po dědovi.

Tenhle trend není jen pro mladé, ale musí se umět nosit. Tedy dodržovat zásadu, že k velkému svetru patří co nejužší kalhoty nebo úzká pouzdrová sukně. Zapomeňme na sukně volné, skládané, či příliš dlouhé, v takové kombinaci s volným svetrem vypadá jako almara i velmi štíhlá žena. Ovšem kontrast obepnutých kalhot, když zadek a pas milosrdně zakrývá zajímavý volný svetr, vypadá naopak skvěle a pomůže i postavě, která není zrovna ideální. 

Všechny ty velké volné svetry, které jsou hitem, jsou měkké a příjemné. Dají se mezi nimi vybrat kousky, které můžeme nosit takzvaně celý život. Chlupatý volný šedivý či hnědý svetr totiž zůstane nejlepším přítelem, i když se trošku ošoupe a začne se nám zdát, že jej nás už v něm viděl úplně každý. V takovém případě se dobře nosí doma či na chatě.
Právě u letošních kabátů a svetrů se nevyplatí šetřit za každou cenu, ale je vhodnější vsadit na kvalitní materiál. Narozdíl od různých módních výstřelků, u kterých je pravděpodobné, že nás po roce omrzí. Právě v tom totiž spočívá tajemství dobře oblečených žen. Poznají, kterou sezónu stojí za to utrácet a kdy se vyplatí to, co se nám obchodníci s módou snaží vnutit, nechat raději bez povšimnutí. 

móda
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.