Rockový písničkář Springsteen
slaví pětašedesátiny

Rockový písničkář Springsteen
slaví pětašedesátiny

23. 9. 2014

Rockový písničkář Bruce Springsteen je jednou z nejúspěšnějších a nejvíce vydělávajících hudebních hvězd. Ikona současné populární hudby, která za svůj život získala 20 ocenění Grammy, slaví 23. září  65. narozeniny.

S hudbou začal Springsteen ve třinácti letech poté, co na vlastní oči viděl vystoupení Elvise Presleyho. O deset let později již podepsal smlouvu se společností CBS Records, která v něm viděla "nového Dylana". Desky Springsteena, přezdívaného Boss, nemají podle kritiků i fanoušků slabiny. Celkem vydal 18 studiových desek, tu první, Greetings from Asbury Park, N.J., v roce 1973, ta zatím poslední s názvem High Hopes vyšla letos v lednu.

Svoji nejslavnější desku "Born In The U.S.A." vydal v roce 1984. Album se dostalo v USA i Británii na první místo hitparád a přineslo sedm hitů, které se dostaly do Top 10. Stalo se jedním z nejziskovějších alb všech dob. Nedílným průvodcem jeho kariéry je E Street Band, Springsteenova kapela, kterou písničkář několikrát rozpustil a poté znovu svolal.

Sprinngsteen kromě ocenění Grammy obdržel také jednoho Oscara za píseň k filmu Philadelphia. V roce 2004 byl magazínem Rollin Stone vyhlášen 23. největším umělcem všech dob.

Springsteen se také dvakrát představil českým fanouškům v Praze - poprvé v roce 1997 akustickým koncertem, podruhé o patnáct let později i s E Street Bandem na fotbalovém stadionu v pražském Edenu.

hudební legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.