Když potřebujete moučník
úplně na poslední chvíli

Když potřebujete moučník
úplně na poslední chvíli

2. 6. 2012

Tento moučník stačíte upéct i před na poslední chvíli ohlášenou návštěvou, v kteroukoliv roční dobu, ve všední den i o víkendu.

Ingredience

4 celá vejce
20 dkg cukru krupice
125 ml oleje
20 dkg polohrubé mouky
1 kypřící prášek
1-2 kelímky zakysané smetany

2 pudinky
1 l mléka

Postup

Celá vejce dobře umícháme s cukrem, přidáme olej a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech.
Z jednoho litru mléka uvaříme dva pudinky a ještě za tepla opatrně vylijeme a rozetřeme na nepečené těsto. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů. Těsto se začne zvedat, jako vlnobití.
Po upečení moučník potřeme hned zakysanou smetanou a posypeme podle chuti grankem, skořicí, strouhanou čokoládou, nasekanými ořechy, kokosem nebo tím, co zrovna najdeme ve spíži.
V horkovzdušné troubě je moučník bleskový a je to mňamka.
Dobrou chuť!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.