Miloslav Stingl získal
cenu za celoživotní dílo

Miloslav Stingl získal
cenu za celoživotní dílo

24. 9. 2014

Na setkání Klubu autorů literatury faktu získal cenu Egona Ervína Kische za celoživotní dílo cestovatel, etnograf a spisovatel Miloslav Stingl. Porota jej ocenila za rozsáhlou literární tvorbu a za knihy vydané v nakladatelství Jota Brno.

Hlavní ceny získali Antonín Benčík za knihu Operace Dunaj aneb Internacionální vražda Pražského jara a Ľuboš Jurík za publikaci Poučenie z moci, která se věnuje porevoluční slovenské politice a jejímu zákulisí. První cenu porotci udělili vojenskému historikovi Františku Hanzlíkovi za čtyřsvazkové dílo Za svobodu a demokracii. Ocenění získalo také dalších 17 knih vydaných v loňském roce.

Udělovaly se rovněž ceny letohradského rodáka Petra Jilemnického. Mimořádnou cenu dostal Richard Sobotka za titul Bufajky vydaný v elektronické podobě, hlavní cenu si odnesl František Emmert, autor knihy Československý zahraniční odboj za 2. světové války na západě.

Regionální cenu Egona Ervína Kische za celoživotní dílo získal Stanislav Adamec, jenž napsal publikaci Rotrek/Červená - 500 let zpráv o obci a jiná díla o vesnicích na Orlickoústecku. Další ceny putovaly k nakladatelům, svá ocenění uděloval i Český svaz bojovníků za svobodu. Úplný seznam oceněných bude zveřejněn na stránkách města Letohrad.

Ceny Egona Ervína Kische jsou autorům literatury faktu udělovány od roku 1992. V minulosti je získali například tehdejší prezident Václav Klaus, cestovatelé Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund nebo astronom Jiří Grygar.

knihy spisovatelé
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.