Humor je kořením života

Humor je kořením života

4. 10. 2014

Přirozeností lidských bytostí je usilovat o štěstí a životní naplnění. Ale štěstí je velice prchavé, jen málokteří z nás znají cesty, jak ho dosáhnout. Ten, kdo chce žít šťastný život, potřebuje ho okořenit. A tak citát slavného Karla Čapka: "Humor je sůl země, a kdo je jím dobře prosolen, uchová se dlouho čerstvý" je velmi pravdivý, protože humor je koření života.

ŠŤASTNÍ lidé vděčí za to, jací jsou, výchově, naplněné kladným vztahem bez jakýchkoliv podmínek. Tito lidé byli a jsou vychováváni v přesvědčení, že je vysoce oceňují rodiče, učitelé a další lidé, kteří jsou pro ně tak důležití. Oni sami pak přistupují k druhým vždy s úctou a pokorou. Tím vytvářejí celkově pozitivní atmosféru a cítí se šťastným člověkem.

Humor k tomuto velice přispívá, humor je smích, veselá nálada, veselý rozmar. Humor je, když se člověk směje. A smát se může každý člověk. Avšak ne každý člověk má smysl pro humor a ne každý způsob humoru bude pro každého člověka pochopitelný. Také platí, že ne každý je obdařen býti i v choulostivých situacích mistrem humoru. Vzpomeňme na slavného komika Charlie Chaplina.

Humor nám skutečně pomáhá se uchovat dlouho čerstvým. Jsou situace, kdy z nás opadne strach, ztrácíme úzkost a v tom momentě, prosoleni humorem, se smějeme, jsme spokojeni a hlavně to prospívá našemu zdraví. Vždyť smích je zdravý.

Zkrátka, bez humoru člověk stárne, bývá i protivný. V poslední době se mi zdá, že už méně kořeníme.

Osudy lidí přinášejí radosti i starosti. Každý vnitřní pocit se podepíše na tváři člověka , na jeho gestikulaci. Těšme se ze života, těšme se z pokračovatelů našich rodů - z našich vnoučat, těšme se z práce. Těšme se na legraci.

Buďme šťastni a prosoleni humorem, jedině tak se můžeme těšit lásce, radosti a spokojenosti. 

senioři vztahy a sex
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.