Ischia: ostrov, který nepřeje jen lásce

Ischia: ostrov, který nepřeje jen lásce

2. 10. 2014

Přiznejte se, kdo z vás neviděl slavný americký film Nebožtíci přejí lásce? Herecký koncert Jacka Lemmona a Juliet Millsové zavedl diváky na ostrov Ischia plný termálních pramenů, malých vesniček, úchvatného písčitého pobřeží – prostě na Ischii.

Český turista se sem dostane letecky do Neapole a po té trajektem do přístavu Ischia Porto. My jsme si vybrali k pobytu sice tříhvězdičkový hotel Santa Maria, ale jeho předností bylo to, že je na pláži. K našemu velkému překvapení v tomto případě tři hvězdy odpovídaly, až na skromnější stravování, hvězdám čtyřem. Bazén byl nejen před hotelem, ale i k využití i byl i ten v hotelu s termální vodou kolem 35 stupňů Celsia.

Heslo, že ostrov Ischia nepřeje jen lásce, ale především zdraví, potvrzuje pobyt v Poseidonových zahradách. Místo, kde je soustředěno více než dvacet bazénů s termálními prameny, z nichž nejteplejší má 45 stupňů celsia, je pro podporu zdraví jako stvořené. Čecha sice nepotěší celodenní vstupné ve výši přibližně 30 euro na osobu do tohoto ráje, ale když už jste na Ischii, rozhodně ho nevynechejte. Je to životní zážitek.

Ischia je známá také svými botanickými zahradami. Na ostrově je nabízena příjemná autobusová doprava, pomocí níž si můžete celé město pohodlně prohlédnout.

Tak jako při mých ostatních cestách s CK Exim Tours, ani tentokrát nás nezklamaly delegátky. Byly připravené, ochotné a znalé odpovědí na všechny dotazy.

cestování Itálie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.