Rozhledna na Orlíku
se otevře během října

Rozhledna na Orlíku
se otevře během října

3. 10. 2014

Vyhlídková věž na zřícenině hradu Orlík v Humpolci se pro návštěvníky otevře pravděpodobně během října. Stavba měla být předána už koncem září, prodloužení způsobily drobné technické problémy. Vyhlídka zvýší turistickou atraktivitu Humpolce i jeho okolí.

"Zdržení způsobily menší problémy se statikou. Je to unikátní stavba a během ní se objevily některé věci, které není možné určit předem," řekl sarosta Jiří Kučera. Ve středu 8. října by si podle něj měli věž prohlédnout humpolečtí zastupitelé. Přesný termín kolaudace ještě není znám. Náklady na stavbu dosáhly 2,5 milionu korun.

Podle Kučery by se první návštěvníci mohli rozhlédnout z věže ještě během října. Turisté z vrcholu věže obsáhnou téměř celých 360 stupňů. "Lidé uvidí například hrad Lipnici, horu Blaník, nejvyšší vrchol Pacovské pahorkatiny Strážiště, vrchy Křemešník a Čeřínek a navíc budou mít celý Humpolec jako na dlani," uvedl Kučera.

Podle Ilony Ampapové z telčského pracoviště Národního památkového ústavu není stavba v konfliktu se zájmy památkové péče a nepoškodí památkové hodnoty chráněné státem. Lidé hlasovali o stavbě vyhlídkové věže v anketě na webu města nebo pomocí anketních lístků v informačním středisku.

rozhledny
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...