Chceš-li poznat opravdovou lásku, pořiď si pejska
FOTO: autorka

Chceš-li poznat opravdovou lásku, pořiď si pejska

4. 6. 2012

Když mi před čtyřmi roky zemřel stářím můj věrný kamarád pejsek, bylo to zlé. Čtrnáct let byl členem rodiny a najednou bylo bez něj tak prázdno. Zařekla jsem se, že už žádného pejska nechci.

Chodila jsem jako bez duše, stále slzy na krajíčku. Neudržela jsem pláč, když jsem na ulici potkávala pejsky na vodítku se svými pány. To musí přestat, řekla mi jednou kamarádka, nějaké štěně ti seženu. Nedělej to, varovala jsem ji, jestli mi nějaké štěňátko přivezeš, tak si jej taky hned odvezeš, já opravdu žádného pejska nechci.

Od rozhovoru neuplynul ani týden, kamarádka vešla do kuchyně a v náručí držela malinkou hnědou psí kuličku. Podívej se, jak je krásný. Ani mi ho neukazuj a vrať ho tam, kde ti ho dali. Opravdu jsem byla na ni dost naštvaná. Nechci ho, stále jsem opakovala. Ona tu psí kuličku postavila na zem, kulička se přikulila k mým nohám a začla kňučet. Fuj, je hnusnej vypadá jako myš, nadávala jsem stále kamarádce. Ale nevypadá, je krásný, on moc nevyroste, známí ho chtěli utratit. Není ti ho líto?

Věděla, jak na mě. Sklonila jsem se nad tou malou kuličkou a ta kulička vyplázla jazýček a olízla mi tvář. Oči jako korálky se na mě prosebně koukaly, vzala jsem kuličku do náruče a v tu ránu jsem věděla, že je ten pejsek ve tvaru kuličky novým členem domácnosti. Kolikrát jsem v duchu kamarádce děkovala za to, že pejsek, který dostal jméno Myšák, mi obohatil život, co radosti s ním zažívám. Co na tom, že štěká jen na letadla místo na kolemjdoucí, hlavně že má ty samé dobré vlastnosti co měl ten předešlý.

Navíc přibyl další pejsek, kterého si vyprosila vnučka - Maltézák Čertík. Dlouho si Myšák na nového kamaráda nemohl zvyknout, mívala jsem strach, aby ho vnučce nezakousl. Dnes už jsou kamarádi. Sice ne takoví, že by spolu jedli z jedné misky, ale tolerují se. Každé ráno probíhá „královské dělení“ - tak říkám proceduře s jedním sýrem. Oba pejsci sedí u mých nohou a já je střídavě krmím. Nestydím se za to, že si s nimi povídám, dokonce jim i zapěju písničku, to oni mají rádi. A právě teď sedí vedle mě každý z jedné strany, mlčky čekají na pohlazení, které je i pohlazením mým.

Nadarmo se neříká „chceš-li poznat opravdovou lásku, kup si psa“. Já ji mám teď dokonce dvojnásobnou.

 

Z archivu - náš portál obsahuje cca 3000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

domácí mazlíčci Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.