Výlov Rožmberka
láká na rybí baštu

Výlov Rožmberka
láká na rybí baštu

10. 10. 2014

Zhruba 110 tun ryb vyloví rybáři z největšího českého rybníku Rožmberk. Atraktivní podívaná a také rybí speciality jsou pro tisíce návštěvníků připraveny až do neděle. Zátahy se budou podle počtu ryb opakovat při výlovu třikrát až čtyřikrát denně. 

České moře, jak se Rožmberku říká, se vypouští zhruba dva týdny. Pak se diváci mohou stát svědky typické jihočeské podívané. Uvidí rybáře na pramicích, jim sekundující pěšáky táhnoucí na ramenou nevod (rybářskou síť), kroužící racky a číhající volavky, vařící hřbety ryb ve zdvihající se síti ok. Jejich vyndávání ze sítě na brakovnu, třídění do jednotlivých kádí na dně u hráze vypuštěného rybníka. 

Doprovodný program je podle předsedy představenstva Rybářství Třeboň Josefa Malechy založený hlavně na gastronomii. „Cílem je podpořit konzumaci ryb v České republice, chceme, aby návštěvníci ochutnali co nejpestřejší škálu pokrmů z ryb,“ řekl. Na hrázi i pod hrází Rožmberka čekají na návštěvníky desítky stánků s rybími pochoutkami.

Program zpestří Povltavští trubači a dechovky. Dalším tahákem výlovu jsou třeboňské baštýřky. „Předloni jsme oslovili manželky našich baštýřů, zda by nechtěly předvést své kuchařské umění. Protože jejich úpravy ryb sklidily velkou odezvu, mají tu i letos svůj stánek,“ dodal Malecha. 

ryby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...