Koťátko hledá nový domov

Koťátko hledá nový domov

4. 6. 2012

Pracuji ve velkém strojírenském podniku. Když jsem šla před několika dny do kovárny, zaslechla jsem zoufalé srdcervoucí mňoukání. Snažila jsem se identifikovat, odkud se ten kočičí pláč ozývá. Bylo to k mému údivu z okapu našeho „bílého domu“, musela jsem zavolat chlapy z údržby, aby tomu malému tvorečkovi pomohli dostat se ven.

Vytáhli malinkou, možná ani ne měsíc starou černou kočičí holčičku. Plakala a volala maminku, ale nikde žádná kočka nebyla. Nikdo netuší, jak se kočička do okapu dostala. Ale co teď s ní…? Vzala jsem ji k sobě do kanceláře, zoubky má už vyrostlé, tak by mohla snad už papat, ale sama pít z mističky nechtěla. Do injekční stříkačky jsem natáhla trochu ohřátého naředěného mlíčka, kapičky olizovala a nakonec dostala do bříška celých pět mililitrů a konečně usnula. Vzala jsem kočičku domů, s dcerou jsme ji kromě ředěného mlíčka začaly přikrmovat paštikou pro koťátka. Dnes po čtyřech dnech se poprvé najedla sama z mističky.

Dcera si kočičku odvezla do Prahy, má teď zkouškové období, takže se do příštího pondělí o kočičku může starat, poté jí však musíme najít nový domov. Naše Evička totiž odjíždí pryč, u nás doma máme dvě dospělé kočky, které se na přírůstek tváří nevraživě, a samotné koťátko nemůže zůstávat celé dny zavřené doma. Možná se mezi čtenáři najde někdo, kdo by rád poskytl koťátku domov s teplou náručí, plnou mističkou, pelíškem a zázemím. Věřím, že tak, jako se naučila sama papat, naučí se chodit i na kočkolit a bude z ní čistotná kočička. Určitě udělá svému páníčkovi nebo paničce spoustu radosti a každé pohlazení vrátí vděčnou kočičí přítulností.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...