Bratři Ebenové vydávají
po letech nové album

Bratři Ebenové vydávají
po letech nové album

13. 10. 2014

Kapela Bratři Ebenové po šesti letech vydává nové album Čas holin. Skupina je známá mnoholetými pauzami mezi vydáváním svých desek. Například jejich druhá nahrávka s názvem Tichá domácnost vznikla až jedenáct let po debutu Malé písně do tmy z roku 1984. Následovaly nahrávky Já na tom dělám (2002), koncertní DVD Ebeni v zahradě (2004) a v roce 2008 zatím poslední album Chlebíčky.

Album obsahuje třináct nových skladeb. Autorem všech je Marek Eben, výjimku tvoří Sbohem a šáteček, zhudebněná báseň Vítězslava Nezvala. Ve skladbě Routa hostuje zpěvačka Barbora Kabátková," uvedl Šimon Kotek z vydavatelské společnosti 100PROmotion.

Kapela již od roku 2002, kdy nahrávala album Já na tom dělám, funguje ve stejné sestavě. Kromě Marka, Kryštofa a Davida Ebenových kapelu tvoří Pavel Skála (kytary), Jiří Veselý (baskytary, akordeon), Jiří Zelenka (bicí a perkuse) a Jaromír Honzák (kontrabas). Jako host se na několika skladbách podílel jazzový trumpetista Oskar Török.

Mixu alba se ujal slavný britský zvukař Phill Brown, který spolupracoval například s Led Zeppelin, Davidem Bowiem, Cat Stevensem, Bobem Marleyem, Jimi Hendrixem nebo Pink Floyd. Křest nahrávky se uskuteční 19. a 20. listopadu v Divadle Studia DVA v Praze.

Vůdčí osobností kapely je herec, hudebník a moderátor Marek Eben. S muzikou vyrůstal v rodině hudebního skladatele Petra Ebena, jehož ženou byla sestrou skladatele Ilji Hurníka. Marek Eben začínal s kapelami Wyjou a Rošambó. S Bratry Ebenovými dvakrát vyhráli Portu. Jejich písně jsou osobitou odrůdou městského folku s jazykově vybroušenými texty. Na letošním turné oslavili 30 let od vydání prvního alba Malé písně do tmy.

hudebníci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%