Moje vernisáž: Kam míří mé kroky

Moje vernisáž: Kam míří mé kroky

22. 10. 2014

Střeží krajinu už mnohá staletí, zvýrazňují její oblé tvary, přitahují pozornost širého okolí, lákají svými tajuplnými zákoutími a odolávají po mnohé časy nárazům větru, přívalům vod, mrazivým objetím, ostrým paprskům slunce a lidské dobyvačnosti. Jsou to ony. Hrady, zříceniny, rozvaliny, pouhé zdi. Do dnešní doby hlásají, většinou z výšin, svou slávu a odhodlání svých pánů ochránit území jim přidělené či vydobyté.

Často vrostlé do krajiny, obklopené lesy a divokými parky, které lákají k dlouhým vycházkám, když už honům dávno odzvonilo. Jejich svědkové, staleté stromy prapodivných tvarů, na nás shlížejí ve své mlčenlivosti a jen cosi napovídají o divokých hrátkách odvážných mužů a tiché pokoře žen za opevněnými zdmi.

Mnohé z nich se během časů proměnily v pyšná sídla hradních dam a později zámeckých paní, jiné neodolaly náporům přírodním či lidským, nedostatku peněz či odvahy a zůstala tu jen jakási torza jejich slávy. Obojí dostatečně přitažlivé pro zvědavost a zvídavost dnešního nepokojného "moderního" člověka, který snad alespoň v jejich zdech zpomalí a ponoří se do vzdálených příběhů.

Přidejte se ke mně a kochejte se z povzdálí místy a zákoutími, které mě lákají k jarním a podzimním výletům. Jsme na Moravě. Svědků dávných dob je tady požehnaně. Moje galerie přináší jen některé.

 

Vernisáž fotografií je soutěž magazínu i60 o zahradní gril společnosti Mountfield. Sestavte ze svých snímků výstavu fotografií na vámi zvolené téma a pozvěte své přátele na vernisáž. Pravidla soutěže najdete zde.



vernisáž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.