Nejezděte do Egypta,
varují čeští diplomaté

Nejezděte do Egypta,
varují čeští diplomaté

6. 6. 2012

Cesty na Sinajský poloostroj v Egyptě včetně turistických letovisek nejsou bezpečné. S tímto důrazným varováním přichází české ministerstvo zahraničních věcí kvůli tamní napjaté politické situaci. "Může hrozit i teroristický útok," prohlásil mluvčí ministerstva Vít Kolář s tím, že doporučuje zvýšenou opatrnost při pobytech, které organizují cestovní kanceláře ve zbylých částech Egypta.

Situace v Egyptě se nyní zkomplikovala poté, co soud poslal na doživotí do vězení někdejšího prezidenta Husního Mubaraka, šest dalších vysokých činitelů jeho režimu ale osvobodil. Proti údajně příliš mírným verdiktům v Káhiře i jinde demonstrovaly tisíce lidí.

Diplomacie zároveň varuje před individuální turistikou v Egyptě a pobytem ve velkých městech jako Káhira či Alexandrie. Rizikové jsou i delta Nilu a hranice s Libyí. "Nelze vyloučit možnost vzniku předem neohlášených stávek a pouličních demonstrací a s tím spojených rizik pro české občany," uvedlo ministerstvo v prohlášení. Pokud už do těchto míst míří nebo tam již jsou, měli by se turisté vyhýbat velkým davům a shromážděním. 

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur se varování ministerstva snaží mírnit. "V hotelových resortech je nyní absolutní klid a turisté zde tráví svou dovolenou. Domníváme se, že není třeba panikařit a obávat se dovolené v Egyptě," píše se v jejím prohlášení.

V Egyptě loni svoji dovolenou strávilo 208 000 Čechů a tato země patří mezi deset nejpopulárnějších destinací tuzemských turistů.

cestování dovolená
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.