Petra a Lucie získaly dva
body ve finále Fed Cupu

Petra a Lucie získaly dva
body ve finále Fed Cupu

8. 11. 2014

Zajisté měli všichni radost, jak to Petra Kvitová "rozjela" v prvním zápasu finále Fed Cupu v Praze v O2 Aréně. V hledišti bylo 15 000 diváků, mezi nimi i Martina Navrátilová, která je obdivovatelkou Petry Kvitové, Helena Suková a pak také atlet, fanda tenisu a bývalý člen Olympijského výboru Jan Železný. Kupodivu seděl mezi diváky i prezident republiky Miloš Zeman.

První set byla Petra na vítězné vlně, vyhrála ho 6:2 nad Němkou Andreou Petkovicovou. V prvním setu hrála velmi rychle a měla skvělá podání. Ve druhém setu ji nefungoval backhand. Byla trochu nervózní. Ale uměla hnát soupeřku ze strany na stranu, také kazila u sítě, ovšem nakonec zakončila esem 9. game za stavu 5:4. Bylo to "Big point" a závěr druhého setu 6:4. Na esa to bylo 5:1 pro Petru, která odehrála skvělý zápas, a za to jí patří velký dík. Bylo to 22. vítězství Petry Kvitové ve fedcupovém týmu.

Ve druhém zápasu vyhrála Lucie Šafářová dvakrát 6:4 nad Angelique Kerberovou. Oba sety prohrávala na počátku, ale v obou otočila zápas za stavu 2:4. Druhá výhra - vedeme celkově nad Německem 2:0.

Před zahájením finále proběhl slavnostní akt. Helena Suková dostala Cenu za vynikající výkony ve Fed Cupu. Helena hrála v českém fedcupovém týmu třináct let. Stejnou cenu obdržela i Jana Novotná v roce 2011, její bývalá parťačka. Cenu předávali Francesco Ricci, prezident ITF, a Jane Brown Grimesová, čestná prezidentka ITF. Helena Suková sklidila velký potlesk.

Tipovačka i60

V naší tenisové tipovačce vedou po prvním dnu Alžběta Müllerová a Jan Bařtipán, kteří skvěle tipovali průběh dvou prvních utkání. Zítra to ovšem může být úplně jinak. K zápasům Fed cupu přidáváme i úvodní zápasy Turnaje mistrů v Londýně. Tipovat můžete zde.

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.