Fantastické! Češky
mají další Fed Cup

Fantastické! Češky
mají další Fed Cup

9. 11. 2014

Česky opět triumfovaly ve Fed Cupu, když rozhodující třetí bod získala pro Českou republiku díky vynikajícímu výkonu Petra Kvitová, která si ve třech setech poradila se silnou Němkou Kerberovou.

Dnešní tenisové odpoledne začala Petra Kvitová skvěle, 3. game zakončila esem. Stav byl 2:1. Nutno dodat, že v duelu Němka Angelique Kerberová, světová 10. v žebříčku WTA, hrála suverénněji a podávala úplně jiný výkon než včera. Vyrovnala ve 23. minutě zápasu na 2:2. A nyní začalo napínavé drama. Síť Petře moc nepřála, Petra přepálila a již prohrávala 2:3, poté 2:4. Petra špatně returnovala a najednou prohrávala 2:5.

Jenže pak se lvice Petra Kvitová opět zvedla a senzačně vyrovnala na 5:5. Za tohoto stavu dala Petra celkem 6 es. Zlikvidovala 2 breakbally a měla 3 setboly. Za stavu 5:6 celkem 14 breakballů v jednom setu. Bylo to drama, nádherný ženský tenis, alespoň já to tak prožívám. Nastal tiebreak neboli zkrácená hra, která je vždy na konci zápasu, pokud hráči dobojují do stavu 6:6. To píši také pro ty všechny, kteří se s námi dají do Tipovačky, protože to je prima zábava, kterou nám umožňuje tento portál. Nádherný stopball za stavu 6:5 v tiebreaku, O2 Aréna doslova vře. Lvice Petra Kvitová vyhrála první set ve zkrácené hře 7:6. Kdopak to tipoval? 

Ve 2. setu se na hráčkách podepisuje značná únava a vyčerpání. Za stavu 3:2 opět vydřela Angelique naději, ale na esa je to doposud 7:0 pro Petru. A opět se ujala Kerberová vedení na 3:4. Sil ubylo oběma hráčkám - hrají přesně 100 minut. Opět se opakuje situace z 1.setu, "tahání o míč" a vyrovnání na 4:4. Petra Kvitová má 50 nevynucených chyb, zatímco Kerberová jen 27. A opět v 10.gamu za stavu 4:5 podává Petra Kvitová. Bohužel skore se srovnalo na 1:1. Kerberová vyhrála druhý set.

Třetí set začala lépe Kerberová, Petře se podařilo za stavu 2:4 výborně returnovat. V zápase padlo zatím celkem 10 es Petry. Breakball na 3:4 se vydařil. V dalšíám gamu si Petra udržela podání a dovedla zápas po několika excelentních výměnách do vítězného konce.

Toto byl asi nejlepší duel finále Fed Cupu, bouřlivá a vynikající atmosféra v O2 Aréně v Praze. Petře fandil i mistr světa v judu Lukáš Krpálek a známý herec Miroslav Donutil s rodinou.

Nádherný ženský tenis, který stál za to sledovat. A zasloužený pohár Fed Cupu pro české tenistky. Gratulujeme!

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.