Psí komisař Rex řeší
vraždy již dvacet let

Psí komisař Rex řeší
vraždy již dvacet let

10. 11. 2014

Celkem 197 dílů v sedmnácti řadách má doposud slavný detektivní seriál Komisař Rex. Seriál rakouské televize o případech, které řeší oddělení vražd vídeňské policie a kde hlavní roli hraje pes, německý ovčák Rex, se poprvé vysílal před 20 lety, 10. listopadu 1994. 

Komisař Rex se vysílal ve více než 90 zemích, velkou sledovanost měl také v České republice. Největším tahákem seriálu se stal neohrožený a chytrý psí hrdina, který pomohl rozluštit řadu případů a nejednou zachraňoval životy. Prvním psím protagonistou Rexe byl německý ovčák jménem Reginald von Ravenhorst, který "hrál" do roku 1998. Následovali Rhett Butler, Alex, Henry, Nik a Achi. O herecké umění čtyřnohých policistů se starala americká firma Animal Action, která má za sebou úspěchy například ze zvířecích filmů Beethoven nebo 101 dalmatinů. 

Komisaře Mosera, Rexova parťáka, hrál až do čtvrté série rakouský herec Tobias Moretti, v roce 1997 ho vystřídal německý kolega Gedeon Burkhard, který ztělesňoval komisaře Brandtnera. Po jeho odchodu v roce 2001 začal vodítko hvězdného vlčáka Rexe až do desáté série dokončené v září 2004 třímat Rakušan Alexander Pschill jako komisař Hofman, který dostal i partnerku ztvárněnou Elke Winkensovou. Seriál byl poté kvůli nízké sledovanosti ukončen. V roce 2006 odkoupila práva italská televize a od roku 2008 se vysílá pokračování vzniklé v italsko-rakouské spolupráci s názvem Návrat komisaře Rexe. 

televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.