Intervenční léčbu bolesti zad 
nově hradí zdravotní pojišťovny

Intervenční léčbu bolesti zad
nově hradí zdravotní pojišťovny

14. 11. 2014

Pokud vás neustále trápí bolavá záda a prášky nezabírají, řešením může být intervenční léčba bolesti. Jedná se o miniinvazivní ambulantní diagnostické a terapeutické zákroky, které jsou prováděny pod rentgenem a doprovází je částečná anestezie.

„Nově se nám podařilo vyjednat, že všechny diagnostické zákroky a většinu terapeutických zákroků hradí VZP a VoZP,“ říká MUDr. Miroslav Buriánek z kliniky EuroPainClinics, která se u nás jako jediná specializuje přímo na intervenční léčbu bolesti.

Nejčastěji bolest způsobují meziobratlové ploténky, facetové klouby, SI kloub a míšní nervy. Klíčem úspěšné léčby je precizní diagnostika zdroje bolesti. Za pomoci intervenčních technik dokáží lékaři odhalit pravou příčinu obtíží. Díky tomu jsou schopni doporučit i adekvátní léčbu, která pacienta nepříjemných pocitů efektivně zbaví. „Intervenční diagnostika probíhá nejčastěji tak, že se pod kontrolou rentgenu zavede jehla k možnému zdroji bolesti a podá se na milimetr přesně malé množství analgetika. Pokud bolest ustane, objevili jsme příčinu bolesti, kterou můžeme řešit například jedním z terapeutických zákroků. Výhodou této diagnostiky je také to, že podané analgetikum a protizánětlivá látka zároveň pacienta na čas bolestí zbaví. Mnohdy ani není potřeba další ošetření
a obtíže zcela vymizí,“ doplňuje MUDr. Buriánek.

„Návštěvu kliniky bych doporučil všem, které bolí záda. Nezáleží na tom, zda jste žádné vyšetření zatím nepodstoupili, nebo jste naopak vyzkoušeli vše možné a nic nepomohlo. Na klinice dokážeme přesně určit zdroj bolesti a díky tomu i doporučit a zajistit následnou efektivní léčbu. Jak již bylo řečeno, všechny diagnostické zákroky jsou pro pojištěnce VZP a VoZP zdarma. Terapeutické zákroky pak tyto instituce také hradí. Výjimkou jsou jen rozsáhlé výkony Disc-FX a epiduroskopie, u VoZP pak ještě radiofrekvenční léčba,“ uzavírá MUDr. Buriánek.

 

Více o intervenční léčbě bolesti se můžete dozvědět v následujícím videu:

zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.