Turnaj mistrů v Londýně graduje,
kdo postoupí do finále? Tipněte si!

Turnaj mistrů v Londýně graduje,
kdo postoupí do finále? Tipněte si!

15. 11. 2014

Po Roger Federerovi a Kei Nišikorim známe další dvě jména semifinalistů - Novak Djokovič a Stan Wawrinka.

O včerejším duelu se špatně píše, Tomáš Berdych ve svém posledním letošním zápase podlehl lehce světové jedničce Novaku Djokovičovi v setech 2:6 a 2:6. Padlo celkem 6 es, 4 dal Novak Djokovič a 2 Tomáš Berdych, který opravdu nedokázal prohru odvrátit. I když prohrál, býval by měl šanci na postup, kdyby Marin Čilič porazil Stana Wawrinku a počítalo se procentuelně na uhrané gamy. To se nestalo.

Stan Wawrinka porazil již v prvním setu Marina Čiliče 6:3, ve druhém setu sice Chorvat vyhrál 4:6, ale třetí set už opět patřil Stanu Wawrinkovi, dyž vyhrál 6:3 a stal se tak druhým postupujícím semifinalistou skupiny A.

Do semifinálových duelů jdou dnes proti sobě hráči vždy křížem z jednotlivých skupin. Novak Djokovič svého soupeře Nišikoriho zná a ví, že mu může dělat problémy, jejich vzájemná bilance je totiž 2:2. Naposledy na letošním grandslamu US Open porazil Kei Nišikori Novaka Djokoviče 3:1. Tak jako tak, ukončí Djokovič letošní tenisovou sezónu jako světová jednička.

Stan Wawrinka obhájil na Turnaji mistrů semifinále a předvedl, že je světovou čtyřkou oprávněně. Ač se mu také zatím na turnaji nevedlo tak, jak si představoval. O to těžší je dnešní večerní semifinále, kdy nastoupí do souboje proti světové dvojce a svému nejlepšímu kamarádovi Rogeru Federerovi. Ten má stále šanci se probojovat do finále a získat sedmou trofej, což by byl absolutní rekord  v počtu trofejí na Turnaji mistrů. Vloni a předloni vyhrál Turnaj mistrů Novak Djokovič, který tak má šanci pozvednout pohár potřetí za sebou. 

Dnešní sobotní semifinále:

Od 15 hodin Novak Djokovič - Kei Nišikori
Od 21 hodin Roger Federer - Stan Wawrinka

Sportu zdar a tenisu obzvláště!

A za redakci dodáváme - nezapomeňte tipovat. Ještě stále má šanci na vítězství většina soutěžích, protože v posledních dvou dnech rozdáme zhruba 30 bodů!

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.