Přátelům kávy se otevřel třetí ročník Prague Coffee Festivalu, který se tentokrát koná v pražské tržnici na Bubenečském nábřeží. Návštěvníkům nabízí ochutnávku více než stovky druhů káv z celého světa, přednášky o pražení a přípravě tohoto lahodného moku a doprovodný kulturní program.
Zatímco loňský ročník se uskutečnil v Novoměstské radnici v Praze, ten letošní pořadatelé umístili do mnohem prostornější haly číslo 40 v Pražské tržnici. Zájemců totiž přibývá. „Jde o třípodlažní pavilon, ve kterém využijeme celý prostor. Návštěvníci se tak mnohem více rozprostřou a atmosféra bude mnohem více domácká," uvedla spolupořadatelka Markéta Marešová.
Na pěti barech se po celé dva dny budou připravovat kávy ze zajímavých českých i zahraničních pražíren, a to jako espresso, i formou alternativních kávových metod. Ty si boudou moci zájemci přímo vyzkoušet během různých workshopů. Se základy pražení kávy třeba seznámí návštěvníky Ralf Rüller z berlínské pražírny The Barn. O výběrové kávě bude hovořit Morten Wennersgaard ze společnosti Nordic Approach.