Kolotoč

Kolotoč

13. 8. 2015

Copak nás naříkat nutí?
Svět přece plný je různých chutí.
Něco je sladké jako med
a něco jako citron kyselé.
Něco je jako slza slané,
tak jako ona skane
a zmizí v moři života.
Ten stále plyne, klokotá.
Hořkost, tu spojujeme s jedem.
Došli jsme na konec
a můžem začít znovu - medem.
Kdo tohle všechno dobře zná,
ten všechny chutě promíchá
a pokud všeho s mírou dá,
pak život šťastný prožívá.
Tak nasedat!
Životním kolotočem dále jedem.

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc hezky a hlavně pravdivě napsáno.Život je opravdu kolotoč, jednou jsme dole, ale pak zase jedeme nahoru.
Marie Magdalena Klosová
Bezva,Janinko,letím s Tebou na tomto kolotoči a svět se pod námi nádherně točí!mm
Jana Šenbergerová
Děkuji za hezké komentáře a těm, kteří zrovna teď prožívají na životním kolotoči jakoukoliv nevolnost, přeji, ať je brzy zase líp.
Soňa Prachfeldová
Tak chutná život a šťastni ti, co mohou od všeho trochu. Také jsem vděčná za dary, kterých se mi dostává. Je mi nanic, když vidím co se děje, ale na to jsme krátcí a i když to zní sobecky, vychutnávejme, čeho nám je dopřáno i když utrpíme občas šrámy, však se zacelí. Ať žije život s láskou :-)
Soňa Prachfeldová
Tak chutná život a šťastni ti, co mohou od všeho trochu. Také jsem vděčná za dary, kterých se mi dostává. Je mi nanic, když vidím co se děje, ale na to jsme krátcí a i když to zní sobecky, vychutnávejme, čeho nám je dopřáno i když utrpíme občas šrámy, však se zacelí. Ať žije život s láskou :-)
Dana Kolářová
Pohodu na cestě životním kolotočem!
Květoslava HOUDKOVÁ
Na "kolotoči života" jede-myslím-skoro každý, nemůže si ani vybrat chci/nechci. Na pouťové atrakce jsem nikdy nebyla - řetízkáč mne nelákal, ruské kolo jen 1x (na stříšce předch.vozíku bylo nazvraceno), horská dráha taky jen 1x (kvůli dětem v Budapešti - Vidámparku) a dost !! Jen ještě 1 kolotoč si ráda- už jen prohlédnu - až znovu na Letnou dají po dlouhodobém restaurování ten historický.
Elena Valeriánová
Nevím, na kterou jízdu jsem teď naskočila, ale je mi z ní trochu šoufl. Doufám, že brzy skončí a udělá se mi líp. Pěkná báseň, nahoru dolů, jak život sám.
Olga Štolbová
Jani, jak pravdivé, život je opravdový kolotoč.Jenže na pouti, na kolotoči, bychom dlouho nevydrželi a ten životní kolotoč s námi cloumá sem a tam a držíme se ho zuby-nehty, a rádi...Díky...*****
Hana Rypáčková
Ano, vlastně prožívám samé šťastné chvilky.Nebýt veder, nevnořím se tolikrát do řeky.Ta slast, když mě přijímá do sebe a stávám se její součástí, když ochladí mé staré tělo a polaská-.Díky slunci. Že zničena je má osmnáctiletá práce- toť pomíjivost života.Však se zrodí život nový.Jsem ráda, že tu s vámi jsem.S chutí do života ,jdu dnes k zubaři a přijede dcera s vnukem!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.