Retropříběh: Vzpomínáte?

Retropříběh: Vzpomínáte?

6. 12. 2014

Když jsem vybírala fotky pro můj první retropříběh, našla jsem ještě mnoho dalších. Dovolím si přidat pár vzpomínek z doby mých studií na střední škole. Tenkrát jsme jezdili na brigády – brambory, chmel, heřmánek, cvičili spartakiádu, někdo s nadšením a někdo jen proto, že to bylo povinné (můj případ) v rámci tělocviku.

Majáles. Vzpomínáte? Oslavy jara a krás studentského života. Průvody různě recesisticky oblečených studentů městem. I v dnešní době se Majáles v některých městech slaví, ale už trochu jinak a bez průvodu.

Tak zavzpomínejte se mnou, určitě každý z nás něco z toho zažil.

 

Zapátrejte ve svých albech, vyberte ty nejkrásnější fotografie a sestavte z nich svůj "Retropříběh". Tři nejzajímavější retropříběhy oceníme velkokapacitními flashdisky. Pravidla soutěže s názvem "Můj retropříběh" najdete zde.
retropříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miluše Převrátilová
Moc hezké, krásná vzpomínka :-)
Olga Štolbová
Opravdové retro a zajímavé fotky, dobrý nápad. Já cvičila ještě na posledním všesokolském sletu v osmačtyřicátém jako starší žákyně a byl to úžasný zážitek, ale fotky žádné, bohužel.
Jana Šenbergerová
Vzpomínám! Moc fotek z těchto časů nemám, ale v paměti jsou stejné jako ty tvoje, i když Majáles mi tam chybí. Brigády jsem milovala, spartakiády nenáviděla.
Růžena Antlová
Vzpomínám ,vzpomínám hlavně na ty brambory byla tam vždy švanda . Pěkný retropříběh !
Marie Novotná
Jé,tak to jsou opravdu parádní fotky.Tenkrát jsme doma ještě neměli foťák.A brigády si dobře pamatuji.Byla to prima šance se neučit.A na práci jsme byly zvyklé z domu.Majálesy byly mimo mě,ale průvody na 1.máje,tak to bylo povinné.Ty první jsem prožívala s nadšením a později mi maminka psala omluvenky-sázení brambor,nevolnost a podobně.Moc hezká vzpomínka na časy minulé.Díky.
VANDA Blaškovič
Ovšem toto je boží ! Zejména ta spartakiáda. Díky !
Hana Rypáčková
Ano, pěkné fotky..Pamatuji si Majálesy v Praze 1965-1968. Ty Majálesy jako byly na gymplu trvají asi stále stejně. Nerebelují či ano? Vím to jen od svých vnoučat,mohu se mýlit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.