Cestování vlakem

Cestování vlakem

16. 12. 2014

Vlakem v zimním čase
také jezdit dá se
když však vystoupit se musí
to pak člověk mrazem zkusí

Pohled z okna moc pěkný je
když krajinu sníh pokryje
mínus dvacet nic moc není
dobře však vevnitř u topení

Hory louky lesy pole
na vrcholcích též i dole
obraz krásný vykreslují
neznají ti co necestují




Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Valerie Polášková
Hezká básnička. Já mám třeba cesty vlakem v tomto zimním období hrozně ráda. Co ale nemám moc ráda je čekání na přestup na nádraží kdesi kde často ani nevím kde pořádně jsem. Už se mi to párkrát stalo a zvlášť v zimě je to dost nepříjemné. Proto teď kdykoliv někam jedu vlakem raději sleduju zprávy z dopravy na https://www.dopravadnes.cz/zeleznicni-doprava/ abych věděla, jestli se někde nechystá nějaká výluka nebo něco podobného. Když je člověk v obraze, tak je hned klidnější.
František MENDLÍK
Proč by cestu vlakem nechválil Zdeněk, vlakový revizor. Já jako starý železničář užívám vlak jako jediný dopravní prostředek. To, že skoro zadarmo bych tak nezdůrazňoval. Nic jiného mi totiž cestující veřejnost nemůže závidět.
Hana Šorejsová
Zdeňku, je to pěkná rýmovačka jak píše dole Jituš, jen piště dál, ráda si to počtu... díky Vám !
Hana Rypáčková
Moc hezky vyjádřeno..Hodně zasněžené koleje znám ze Šumavy.V zatáčce za Kubovou hutí u Vimperka je nejvýše položená trať motoráčku.A cestou bývají takové závěje sněhu, že motorák i když má vpředu pluh, musí zastavit.Viděli jste film Kalamita? Cestujeme se psem nejraději vlakem,má /měl/ jízdenku na celý den za 30 Kč.Do Prahy autobusem, jen za 100 a pes zadarmo v tašce. V autě jen na dlouhé cesty-on dost zlobí.Má na zadním sedadle koš na prádlo položený na bok/hodně větraný/ a nechce tam být.
Jana Šenbergerová
Jezdím vlakem ráda, ale velmi málo, protože k nám zajíždí vlak už jen o sobotách a nedělích.
Zuzana Pivcová
My jsme jednou jely jako studentky na předvánoční zájezd do Prahy, měla jsem minisukni a minikabát, a když jsme se vracely. nemohla jsem ani dojít domů, protože jsem měla takřka nehybné nohy. Na teploměru bylo -23. Nezapomenu.
Alena Tollarová
a s nohama promodralýma mrazem ještě dlouho ve vlaku. No ušima samozřejmě taky ... kdo frajeřil taky tak? PS příspěvek mám rozdělený na dva, neb při té vzpomínce jsem se tak otřásla, že jsem klepla na odeslat dřív než jsem chtěla :)
Alena Tollarová
No to koukám, o co přicházím. Jinak ale o cestování vlakem bych také mohla sapsat ságu. Ale teď se jen krátce vrátím k tomu, jak jsme řešily pokrývky hlavy a já jsem zmínila, že jsem vždycky mrzla. Mrzla - a nejen od hlavy. Jezdila jsem vlakem do školy, zastávka na vesnici, tma jako v pytli, nikde nikdo, ani vlak, jen já ve své minisukni, minikabátě
Marie Magdalena Klosová
Ráda vlakem cestuji,zvláště teď,když jezdí i jiné než státní.Tam si člověk užije nejen tepla,ale i pohodlí,dají vám tisk,kávu,chutné levné občerstvení,když by topení nestačilo,zapůjčí deku.Na toaletě je vždy živá orchidej.A to vše se děje na trase Ostrava - Praha a naopak do 200 Kč/pro seniory s kreditní jízdenkou/ v rozmezí 3 a půl hod.
Zuzana Pivcová
Z práce na Ruzyni teď jezdím občas vlakem ze zastávky Praha-Ruzyně na Masarykovo nádraží. Úplně si tu jízdu vychutnávám. Je to vlak z Kladna a lidí cestuje málo. Někde už jsem se zmiňovala, že jízdy vlakem miluju. Když je to možné, vždy mu dám přednost před autobusem. Ale při vzpomínce na nevytopené vagony a třeskuté mrazy mám ještě teď husí kůži.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.