Předvánoční procházka
posvátnou krajinou Šumavy

Předvánoční procházka
posvátnou krajinou Šumavy

24. 12. 2014

Posvátná krajina ve mně vzbuzuje vzácné pocity a vede mne k přemýšlení o duchovních věcech. Na některá místa je nezbytné putovat, pak teprve vyvolávají pocity smíření.

Krajina vypráví příběhy z dávných dob i ze současnosti.Navštívila jsem více než sto let starou sklárnu v údolí Otavy a setkala se novodobou krásou skla. Průrvy dravé řeky a nové přemostění .Staré prameny a opravené penziony. A také nedávný smutný příběh stromů s kalamitní námrazou.

K posvátné krajině patří poustevnická osamělost, stromy , daleký výhled ,skalní zákoutí a prameny.Tady se mohu dotknout Božího světa.

 

 

cestování naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Opět nádherná Šumava.Nádherně ji popisuje Karel Klostermann ve své knize Mlhy na blatech.
Dana Kolářová
Zajímavý pohled na šumavskou krajinu.
Jaroslava Handlová
Tato procházka díky pěkně zvolené pestrosti námětů na fotografiích se mi taky moc líbí. Šumava v sobě má vskutku cosi tajemného i pro mne.
Hana Šorejsová
Hani, moc hezké, také děkuji za procházku Šumavou, kde žili rovněž mí prapředci.
Miroslav Štorch
Déky za hezké snímky a připomínky na známá místa. Můj prapradědeček byl revírníkem v Sušici a také další potomci tam působili. Hrad Rábí je veliký a krásně položený.
Zuzana Pivcová
Šumavu celkově moc neznám. Působí na mě jako celkem nedotčený kraj, který chce a nechce být příliš odhalován. V tom je pro mě jeho hlavní půvab.
Alena Tollarová
Připomněla jsem si naši dovolenou v penzionu Hnízdo s překrásným pohledemm přímo na Rabí. A samozřejmě taky rozhlednu Javorník, kde jsme strašně zmokli, hrad Kašperk a další místa. Včetně návštěvy hřbitova v Úbislavi, kde jsem hledala své předky. Díky.
Eva Mužíková
Hani, díky za procházku pro mne neznámou krajinou.
Miluše Převrátilová
Ráda jsem se prošla šumavskou krajinou, díky :-)
Alena Vávrová
Hani - a skutečně je "krásný hled na ten Boží svět" a moc krásně - s láskou - jsi to napsala i nafotila. Jsem ráda, že jsem na některých místech také byla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...