Můj nejsilnější zážitek roku:
nečekaně splněné přání

Můj nejsilnější zážitek roku:
nečekaně splněné přání

1. 1. 2015

Když jsem se ráno vypravovala na tradiční silvestrovský výšlap, netušila jsem, že se mě dnes splní jedno z mých přání, které jsem vyřkla (napsala) v jedné diskuzi na i60.

Sešlo se nás kolem stovky a jak to na podobných výšlapech bývá, skupina se roztrhá a každý si jde podle svých možností.

Já chodím nejraději sama, ale musím mít vpředu na dohled a za sebou na dohled kamarády. To si pak v pohodě vyšlapuji, čistím si hlavu a třídím myšlenky.

Najednou ze stráně slyším takové divné zvuky jak kdyby byla vichřice. Ale bylo úplné bezvětří. Tak jsem si myslela, že snad někdo kácí stromy. Stála jsem jak přimražená a vůbec netušila, co se děje. A už vidím, jak se ze stráně řítí divoké prase, za ním druhé, třetí......stála jsem a jenom počítala, bylo jich 15 a běžela 5 metrů ode mne. Byl to takový fofr, že jsem se ani nestačila bát. Z celé skupiny jsme je viděli jenom tři.

Přála jsem si vidět divoké prase v přírodě, ale z bezpečné vzdálenosti. Tak dnes se mi to splnilo a jsem ráda, že jsem byla ve správný okamžik na správném místě.

A to přeji i všem čtenářům i60.


Co jste zajímavého zažili v letošním roce? Byli jste svědky nějaké vtipné příhody? Prožili jste nějaké osudové setkání či situaci? Popište váš nejsilnější zážitek roku 2014 formou příběhu či jiného literárního útvaru. Autor nejlepšího soutěžního příspěvku získá mobilní telefon. Více informací najdete zde.
Zážitek roku 2014
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Né,nefotila jsem Pavli,ti běželi takovou rychlostí,že jsem ani nestačila vytáhnout foťák. Při představě,že by takové zvíře takovou rychlostí utíkalo za mnou,takový boj bych se svýma kolenama brzo prohrála.
Pavlína Lejsková
Ahoj Evi! To jsi měla moc krásný zážitek,ale jsi statečná holka,já bych se asi bála a utíkala na jinou stranu,než ti divočáci.Jestli ta fotka,co je u článku,je jeden z těch divočáků,tak to před tebou smekám,žes měla ještě tak pevnou ruku a udělala fotku.
Olga Štolbová
Také jsem se jednou setkala s bachyní a devíti selátky, ale byla jsem bezpečně v autě. Svítil měsíc, zastavila jsem a nevěřícně koukala. Běželi přes silnici za sebou podle velikosti, ten nejmenší až chvilku po nich, už jsem se chtěla rozjet. Pro mě úžasný zážitek. Ale Evi patnáct dospěláků, to muselo být NĚCO.
Eva Balúchová
Paní Zdenko,jelena jsem viděla jednou a je to opravdu velké zvíře.Měla jste štěstí,že šel na snídani :-)
Zdenka Jírová
Myslím, že to byl "opravdový zážitek", s divokým prasetem se nesetkáváme často. Já měla také jednou mimořádný zážitek s divokým zvířetem, Bydlela jsem na sídlišti na okraji města, byla tam konečná trolejbusu, dál jen louky, v pozadí lesík. Jednou ráno po šesté hodině jsem jela do práce a přišla na zastávku. Zůstala jsem stát jako přimrazena, proti mně stál obrovský jelen, nevím, kolik měl parohů, ale dost. Chvíli jsme na sebe zírali, on naštěstí odešel na snídani za zastávku. Byla jsem z toho úplně vykolejená. Když jsem dojela do práce, všem jsem své setkání popsala a divili se všichni. Později jsme se dozvěděli, že několik kilometrů za městem je chovná obora a jeleni si přes nedokonalý plot udělali výlet do města. Bylo to moje první setkání s jelenem, ale takto jsem si jej opravdu nepřestavovala.
Eva Balúchová
Děkuji vám za vaše názory. MM:ano,přejme si a bude nám přáno.Vím,že tohle nebylo zásadní přání,ale fakt jsem si to přála Řízečky,guláš z divočáka,srnčí svíčkovou,zajíce na smetaně jsme měli často,tatínek byl myslivec.
VANDA Blaškovič
..asi se ode dneška budu divočáků bát více nežli pesanů... jsi statečná Evo ..:)
Růžena Antlová
bydlela jsem na samotě u lesa takže divočáků jsem ve svém životě potkala hodně . Moc jsem se jich bála a při setkání jsem se nemohla strachem ani hnout .Naštěstí se vždy jen přehnali . Splnilo se vám přání a to je dobře.
Marie Magdalena Klosová
Milá Evo,gratuluji nejen k nečekaně splněnému přání,byl to určitě silný zážitek plný adrenalinu,ale také k velmi zdařilému textíku,který z něho vyplynul.A nezapomeň! Přání,i ta nevyslovená,se plní! Tak je třeba si vždy SPRÁVNĚ PŘÁT.Všechno nejlepší v novém roce.MM
Lidmila Nejedlá
Evi, takové skromné přání jsi měla a vyplnilo se. Já jsem se s nimi setkala mnohokrát, protože můj bratr věděl, kde je v revíru má. Pozorovali jsme je, když foukal vítr od nich k nám. Jinak jsou to velmi plachá zvířata. A řízky z divočáka...mňam.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.