Silvestrovský výšlap

Silvestrovský výšlap

1. 1. 2015

Po snídani vyrážíme poslední den v roce na rozhlednu Na Sedle. Vrchol Sedlo je asi šest kilometrů od Sušice, je 902 m vysoký a do šedesátých let minulého století na něm byla vojenská hláska. Na začátku 21. století se skupinka nadšenců rozhodla vybudovat zde rozhlednu.

Po řadě peripetií se dílo podařilo a krásná, stále přístupná dřevěná rozhledna, se pro veřejnost otevřela 13.12.2009 ve 13.hodin 12 minut. O pravidelných silvestrovských výšlapech doplněných zabijačkovými hody v penzionu Pod Sedlem jsme se dozvěděli hned před pěti roky. A od té doby jsme pravidelnými účastníky.

Výstup na Sedlo z Albrechtic je ale jen krátká vycházka a tak si ji protahujeme ještě na hrad Kašperk. A „kolečkem“ okolními lesy se vracíme zpět do Albrechtic k autu. Letos to bylo moc prima, čerstvě napadaný sníh dodával krajině krásný zimní kolorit. Moc se mi na této akci líbí, že se lidé scházejí ze všech okolních směrů a při potkání se všichni usmívají a zdraví.

A tak mi dovolte, pozvat vás na vycházku zimní šumavskou krajinou.

fotogalerie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zoja Sedláčková
Díky za komentáře. Nevím, jak u vás ale tady už je po kráse. Sníh téměř roztál. Zítra odjíždím na týden s Přírodní školou do Orlických hor, tak uvidím, zda je to tam lepší.
Olga Štolbová
Ahoj Zojo, závidím a fandím. Parta prima lidí, krásná Šumava, co víc si přát. Díky za úžasné fotky. ***
Zuzana Pivcová
Myslím, že speciálně na Silvestra by se mi taková procházka líbila. Vždyť už pomalu ani neznám zimní krajinu.
VANDA Blaškovič
...Zojo, je vidět že jste bezva parta, to se mi líbí! Ahoj.
Radovan Cakl
Díky za pěkné povídání i fotky s opravdovou zimou. A díky Vám zjišťuji, kde všude se pije pivo z našeho nedalekého pivovaru..
Lidmila Nejedlá
Krásná procházka, hezká dokumentace . V duši kráčím s vámi. Díky
Eva Balúchová
Krásný výšlap krásnou přírodou.Na Kašperku jsme byly v létě,to byly zase jiné výhledy,zelené.Bydlíte v moc hezkém kraji.
Hana Rypáčková
Zojo, super fotečky a super kondička vás obou.Potěšila jsem se obrázky.Vím, že jsi o tom vyprávěla, jaká je to prima akce.Díky.
Dana Kolářová
Hezká foto reportáž.
Soňa Prachfeldová
Krásné album, jste úžasní, to je přece štreka, my proběhli psy na výsypkách a dnes vyšlápnem zas. Bydlíte v nádherném kraji , každý rok při dovolené tato místa navštěvujem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...