Dešťová  kalamita

Dešťová kalamita

10. 1. 2015

V Praze zapršelo. Venkovní teplota poklesla až na dva stupně pod nulu. Dokázalo to ochromit nejen pražskou kolejovou dopravu.

Večer se tramvaje už jenom po kolejích soukaly. Z trolejových drátů visely dolů krátké rampouchy, pantografy je jen pomalu odlamovaly. Při tom vznikalo mohutné obloukové záření. V rýhách kolejnic byl led, hrozilo vykolejení. Tak začal  tramvajový stav - nula! Rozumné bylo, pozorovat to z okna, pustit si topení s ruským plynem a ruskou elektřinu. Ven vycházely jen babky s čubami.

Druhý den obstály jen dieslovy motory. Místo tramvají jezdily autokary, na naftu. Vznětové motory tak překonaly elektrický proud. Tak třeba jezdil autobus X 11, jel ze Spojovací k Sherwoodu (Hlavnímu nádraží). Kudy projíždí a kde zastaví, nevěděl ani řidič. Za mnou, v tlačenici, postával mladík s krabicí, plnou dortů. Zle se na mě díval, bál se mého přitlačení na jeho škatuli.

Metro a periferní autobusy zpět, pak už jely na minutu přesně. Problém byl jen s mým zapalovačem (v polích), dalo se všude dlouho čekat a jen pokuřovat.  

Při poledním návratu to bylo skoro jednodušší. Autokar přijel do stanice, také na minutu přesně. Metro na Sherwood jelo bezproblémově. Zmatky v něm dělal jen tlampač. Šířil anglickým překladem do češtiny desinformace; v principu „angličtinář“ chtěl říci, že nahoře tramvaje vůbec nejezdí. Co dokázal z holé věty zpitvořit, ukazovalo opravdu na „anglofonního genia“.

Na Sherwoodu se motaly a postávaly neinformovaní lidé. Nakonec v informacích, věděli kde je teď stanice linky X 11. Kolejové tramvaje byly hnědé rzí, bezdomovci v Naději už měli řádně uvařeno.

Linka X 11 měla stanici u dálnice, před starou budovou Hlavního nádraží. Autokar byl poloprázdný, příjemně vytopený. Pomalu se sunul Vinohradskou ulicí. Tahle ulice byla plná nepojízdných tramvají, jejich řidiči byli včas evakuováni, do sběrných táborů.

Uvidíme, jak bude tato „neuvěřitelná“ kalamita pokračovat. Praha má teď novou primátorku (řečená Krnda z Bratislavy), na magistrátu uvítanou bučením. Uvidíme, zda si pražskou, rampouchovou kalamitou získá respekt radních.

 



 



 



 



 



 



 



 



Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
No,za Vámi se budu ráda vracet!Způsobujete mi dobrou náladu!Díky.
Jana Šenbergerová
:-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%